Haberler

Fas Dışişleri Bakanı Mizvar - Rabat

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar'ın basın açıklaması Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar, ülkesinin 6 ay için Afrika Birliği'ne katılmak için yeniden resmi talepte bulunacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar'ın basın açıklaması Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar, ülkesinin 6 ay için Afrika Birliği'ne katılmak için yeniden resmi talepte bulunacağını söyledi.

Başkent Rabat'ta basın toplantısı düzenleyen Mizvar, Poisario Örgütü'nün Batı Sahra Cumhuriyeti olarak Afrika Birliği'nde yer alması konusunun, "vakit meselesi" olduğunu belirtti.

6 ay içinde Afrika Birliği'ne yeniden katılım talebinde bulunulacağını anlatan Mizvar, "aslında kimsenin bu sözde cumhuriyetin geleceği olduğuna inanmadığını", 20 gün içinde 42 Afrika ülkesine yaptıkları ziyaret zarfında bunu farkettiklerini kaydetti.

Bazı Afrika ülkelerinin Poisario'nun "Batı Sahra Cumhuriyeti" olarak Afrika Birliği'ne üyeliğinin devam etmesine karşı net bir tavır aldığını, bazı ülkelerin ise bu konuda kendilerinden biraz vakit istediklerini dile getiren Mizvar, "Afrika Birliği'nin, Poisario'nın üyeliğinin devamı konusunda net bir karara varması gerekiyor. Birliğin karşı karşıya kaldığı problemler nedeniyle bu şeklide devam etmesi mümkün değil. Öncelikle Fas'ın dönmesi suretiyle meşruiyetin iadesi için çalışılması ve birliğe yeni bir dinamizm ve gücün kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Afrika Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title