Haberler

Family Guy Dizisinin Yeni Bölümünde Şehitler Köprüsü ve Ayasofya'ya Saldırı Düzenlendi

Güncelleme:

Family Guy çizgi dizisinin 16. sezon 5. bölümünde "İstanbul'a büyük bir saldırı düzenlenmesi" konu edildi. Ayasofya'nın hedef alınıp Şehitler Köprüsü'nün yıkıldığı bölüm, maraton için yapılan terör uyarısının ardından geldi.

ABD'nin cumhuriyetçi FOX kanalında yayınlanan ve Türkiye'de de geniş bir izleyici kitlesi bulunan Family Guy adlı çizgi dizinin 16. sezon 5. bölümü, pazartesi günü yayınlandı.

Ancak diziyi izleyen Türk hayranları resmen şok yaşadı. Dizide Türkiye'ye, özellikle İstanbul'a büyük bir saldırı mesajı veriliyor.

ŞEHİTLER KÖPRÜSÜNÜ HAVAYA UÇURDULAR

5. Bölümde bir sahnede Peter adlı karakter, ABD yönetiminin talimatıyla Ayasofya'yı decepticonlardan (Transformers filmindeki robot ırk) kurtarmak için İstanbul'a gidiyor ve "Ayasofya Kilisesi" için bu robotlarla savaşıyor. Ancak savaş sırasında 15 Temmuz Şehitler köprüsünü havaya uçuruyor.

DİZİDE TÜRKİYE ARAP ÜLKESİ GİBİ GÖSTERİLİYOR

Dizide bu bombalı ve patlamalı sahnelerin yanı sıra, Türkiye'nin bir arap ülkesi gibi gösterilmesi de dikkat çekiyor. Hatta Türkiye'nin konumu için "Avrupa'da ya da Afrika da, belki de Asya da" deniliyor.

MARATON KÖPRÜDEN GEÇİP, AYASOFYA'DA BİTECEK

Bu sahnenin, 12 Kasım'da 15 Temmuz köprüsünde başlayıp Sultan Ahmet'te, yani Ayasofya'da bitecek olan Avrasya Maratonu öncesi yayınlanması, sosyal medyada saldırı mesajı olarak yorumlandı.

KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILACAK

İstanbul'da iki yakayı birleştirecek olan 39. İstanbul Maratonu 12 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

Maraton sırasında darbe girişiminin sembol mekanlarından biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü araç trafiğine kapatılacak ve maratona katılan koşucular köprüden geçecek.

ABD'Lİ ŞİRKET ÇALIŞANLARINI UYARDI

Maratona sayılı günler kala, sosyal medyada saldırı uyarıları yapılmaya başlandı. Öte yandan ABD merkezli bir şirket de, Türkiye'deki üst düzey yöneticilerini maraton için uyardı. Şirket, yöneticilerini arayarak hafta sonu gerçekleştirilecek maratona yönelik terör saldırısı riski olduğunu belirtip maratona katılmamalarını istedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title