Haberler

Faili Meçhul Kurbanları, 19 Yıl Sonra Köylerine Defnedildi

Güncelleme:

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 19 yıl önce faili meçhul cinayete kurban giden Zübeyir Birlik ve Zeki Alabalık'a ait olduğu belirlenen kemikler, Mutki ilçesinde defnedildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faili meçhul cinayete kurban giden Zübeyir Birlik ve Zeki Alabalık'a ait kemikler, 19 yıl sonra ailelerine teslim edildi.

Kızıltepe'ye bağlı Yurderi köyünde yürütülen kazılarda ortaya çıkan kemikler, yakınlarından uzun yıllar haber alamayan Birlik ve Alabalık ailelerinden alınan örneklerle karşılaştırıldı.

Yapılan incelemede, 1995 yılında ortadan kaybolan Mutkili Zübeyir Birlik ve Zeki Alabalık'a ait olduğu belirlenen kemikler, yakınları tarafından teslim alınarak ilçedeki aile mezarlığında defnedildi.

AİLELER BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDU

Faili meçhul cinayet sonucu kaybettikleri yakınlarına ait kemikleri 19 yıl sonra toprağa veren aileler, büyük üzüntü yaşadı.

Mutki'de, faili meçhul cinayet sonucu babasını, iki ağabeyini ve bir yakınını kaybeden Çetin Birlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1991 yılında "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 3,5 yıl cezaevinde kalan ağabeyi Kemal Birlik ile akrabası Zeki Alabalık'ın 29 Mart 1995 yılında tahliye edildiğini belirtti.

Tahliye olan Birlik ve Alabalık'ı getirmek için Mardin'in Kızıltepe ilçesine giden babası Abdülbaki Birlik ile büyük ağabeyi Zübeyir Birlik'in de ortadan kaybolduğunu anlatan Çetin Birlik, tüm girişimlerine rağmen 4 kişiden bir daha haber alamadıklarını ifade etti.

DNA TESTİ YAPILDI

Birlik, gerekli yerlere defalarca müracaat etmelerine rağmen hiçbir sonuç elde edemediklerine değinerek, şöyle konuştu:

"2008 yılında Kızıltepe'nin bir köyünde yapılan kazıda cesetlere rastlandı. Yapılan testler bizden alınan örneklerle uyuşmadı. En son Yurderi köyünde yaşayan vatandaşlar, bize köyün yakınındaki bir kuyuya insanların atıldığını, buluntuların yakınlarımıza ait olabileceğini söyledi. Bunun üzerine Kızıltepe Savcılığı'na müracaat ettik ve ilçeye bağlı Yurderi köyünde kazı yapıldı. Buradaki kazıda kemikler çıktı. Yapılan DNA testi sonucu çıkan kemiklerin ağabeyim Zübeyir'e ve yakınımız Zeki Alabalık'a ait olduğu belirlendi. Adli Tıp Kurumundan aldığımız kemikleri, Mutki'deki aile mezarlığına defnettik."

"OLAY 1995 YILINDA OLDU, AĞABEYİMİN KALINTILARINA 2013 YILINDA ULAŞABİLDİK"

DNA testinin ardından Kızıltepe Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Birlik, "Olay 1995 yılında oldu, ağabeyimin kalıntılarına 2013 yılında ulaşabildik. Fakat babam ve diğer ağabeyimin kemiklerine henüz ulaşamadık. Onların kalıntısına da ulaşmak için ömrüm yettiğince çaba göstereceğim" dedi.

"Ülkede demokrasi ve kardeşlik tesis edilmediği, insanları katledenler hesap vermediği sürece çözüm sürecinin gerçekleşebileceğine inanmıyorum" diyen Birlik, çözüm sürecinin ilerlemesi ve adaletin işleyebilmesi için suçluların yargılanması ve binlerce faili meçhulün aydınlatılması gerektiğini dile getirdi.

Birlik, ağabeyinin kemiklerini defnettikleri yere anıt mezar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kızıltepe Mardin Mutki Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

71:

sarı yeşil kırmızı bağlayan vatan hainleri

7
13
yanıtYanıtla
muromobilWeb@haberler.com:

Başçalan seni Allaha havale ediyorum

10
1
yanıtYanıtla
SAMSUN LU:

ELLERİN DEN ÖPİM KİM YAPTIYSA ALLAH RAZI OLSUN

3
5
yanıtYanıtla
silvia:

pkk. . da. . dünyanın. . insanını. . öldürdü. . askere. . ekmek. . götürüye. . diye. . 24. . yaşında. . gençi, , öldürdü.

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title