Haberler

Faili Meçhul Davasında Kavga

Güncelleme:

Faili meçhul davasında iddia makamı ile avukatlar arasında gerginlik yaşandı.

Bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin Mehmet Ağar, özel harekat polisleri ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı davada Savcı Beşir Çiftik'in "delillerin toplanacağı kadar toplandığı, sanıkların bir çok soruşturma ve yargılama makamlarınca savunmalarının alındığı, çapraz sorgu için sanıkların tamamının mahkemede hazır bulundurulması taleplerinin olayların aydınlatılmasından ziyarete cinayetlerin üzüntüsünden kaynaklandığı"nı belirmesi üzerine katılan avukatları itirazda bulundu.

Avukatlar "Böyle bir mütalaa var mı?" diye itiraz etti. Savcı Çiftlik'in "İki dakika tahammül edin. Avukat olarak sen terbiyesizsin" demesi üzerine avukatlar ile iddia makamı arasında gerginlik tırmandı. Avukatlar bunun üzerine Savcıya "Senin yaptığın savcılık mı? Cübbeyi çıkarın üzerinizden. Devletten maaş alıp sanık varisliği yapılmaz, cübbesini bıraksın parasını alsın avukatlık yapsın" diye itiraz etti. Bu sırada izleyiciler ile sanıklar arasında da söz düellosu yaşandı. İzleyiciler sırasından sanıklara pet şişe atılması tansiyonu iyice yükseltti. İzleyicilerin sanıklara yönelik sözlerine korumaları yumruklarla yanıt verdi. Kavga sırasında duruşma salonunda bulunan sandalyeler kırıldı ve kavga eden taraflar birbirlerine sandalye fırlattı. Kavgaya çevik kuvvet müdahale ederek tüm salonda bulunanları dışarı çıkararak durdurabildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mahmut Yıldırım Mehmet Ağar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title