Haberler

Facebook, Diyarbakır'ın da Adını 'Değiştirdi'

Güncelleme:

Daha önce Van'ın adını 'Tuşba' olarak değiştiren Facebook, şimdi de Diyarbakır'ın adını 'Amida' şeklinde değiştirerek kullanıcılarını şaşırttı.

İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook, Van'dan sonra Diyarbakır'ın adını da 'değiştirdi.

ÖNCE VAN, ŞİMDİ DE DİYARBAKIR

Facebook, bir süre önce kullanıcılarının 'şehir' bölümünde bulunan kısmını Van'ın, eski Urartuca'da 'Güneş kenti' anlamına gelen 'Tuşba' ile değiştirdi. Konum olarak Diyarbakır'ı şehir olarak seçen Facebook kullanıcıları kısa süre önce 'Amida' ile karşılaştı.

TARİHİ M.Ö.'YE KADAR DAYANIYOR

Diyarbakır M.Ö. 200'de Amidi Asur hükümdarı Adad-Nirari döneminden itibaren 'Amid' ya da 'Amidi' olarak anılmış 1867 yılında vilayet konumuna gelen 'Diyar-ı Bekr' olarak anılmaya başlanmıştı.

Facebook'ta Diyarbakır'ın yanı sıra Tunceli'nin bilinen diğer ismi 'Dersim'in de eklediği göze çarptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Facebook Tuşba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

unForqiveN:

:D Şehrin gerçek adının yazılmasını bölücülük olarak adlandıran zihniyetler var ya :D adam m.ö 200 diyor ot beyinliler.

21
8
yanıtYanıtla
süperzekaya bakabc@yahoo.com:

Yani senin sığır beynine göre İstanbula Konstantiopolis denilmesinde sakınca yok, öyle mi ???

yanıt0
yanıt0
Mehmetm@m.m:

Amerika yavaş yavaş Kürdistan ı kurmaya başladı zihinler de. Sosyal medyayla başladılar ülkeyi böyle böyle bölecekler

21
6
yanıtYanıtla
hakan ipekcem_ant@hotmail.com:

aynen insanlara yavas yavasss empoze ediolar olayııı

yanıt0
yanıt0
İLGİNÇ BİR DURUM:

Hayır ne oldu da Facebook ta birden bire buraların isimleri değişir oldu.Bütün dünyada hep aynı ismi kullanan facebook bizim ülkemizde isim değiştiriyor.Galiba söylentiler doğru çıkacak.Demekki bu yapılan duble yollar , YHT ler, marmaraylar , hava alanları , yabancılara mülk satışının artışı.Bunların hepsi birer alt yapı. Acaba hangi ülkelere alt yapı hazırlanıyor.Allah bu ülkeyi parçalatmaya izin vermesin.(Amin)

10
13
yanıtYanıtla
son damla:

Aaynen abd turkiyeyi bulecek haberiniz olsun 80 yildir turkler kurtlerein basina gelmeyeni birakmadi uldur kes vur tecavüz zorbalık her turlu muameleyi kurtlere yapmistir turkler cezaevlerinda binlerce kurtler var ,,,Yunanistan İstanbul bizim ege bizim diyur ,,bar bar turkler yilardir sizi kurtler kurdu savaşlarda

5
14
yanıtYanıtla
cem velat:

şerefsiz Yahudiler bu gibi şeylerle türkiye yi birbirine karıştıracağınımı sanıyor. bekleyin Yahudiler m.s 70 te atalarınızın başına gelen pek yakında torunlarınında başına gelir inşallllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh

10
9
yanıtYanıtla
yahudi iş başında:

Zuckerberg büyük israil i kurma yolunda üstüne düşeni yapıyor. Kürtleri takan yok. Onlarıda filistinliler gibi gebertecekler zaten... önemli olan bu toprakları bizden kopratmak

9
7
yanıtYanıtla
Mehmet Ali:

zaten bu diyarbekirin gerçek adı peygamberimiz (s.a.v) Diyarbakıra Gelmiş Ve Bu Adı Söylemiş Amida ARapça Söylemiş

13
2
yanıtYanıtla
kahya ümit:

eh devlet geregini yapmadigi sürece olacagi bu.distan gelen türkiyenin passivligini görüp hersey ister hale geldi.bu yolla dünyada toprak veren baska ülke varmi?Aldigniz paralar baska toprak almaniza yetecekmi?Türkiye bir filistin olmaya dogru yol aliyor.

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title