Haberler

Eyüplüler, 'Yaslıada'yı Gözyaşları İçerisinde İzledi

Güncelleme:

Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Yaslıada' oyununu izleyen Eyüplüler, duygusal anlar yaşadılar.

Eski başbakanlarımızdan merhum Adnan Menderes'in trajik hikâyesini sahneleyen oyunda, Yassıada mahkûmlarının zulüm dolu günleri anlatılıyor.

'Yaslıada' oyunu, Adnan Menderes ve arkadaşlarının Yassıada'daki son 48 saatini anlatıyor. Sanat3 Tiyatro tarafından sahneye konulan, Fatih Gülbaba'nın yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba'nın yaptığı oyun, bir dönem oyunu olması dolayısıyla ön plana çıkarken, Adnan Menderes'li yılların ilk kez tiyatro sahnesine konmuş olması yönüyle de önem taşıyor. Oyunda; Seyfullah Kartal (Adnan Menderes), Alper Türedi ( Hasan Polatkan ), Vahdet Çakar (Fatin Rüştü Zorlu), Hüseyin Santur, Eşref Seyitoğlu, Erdem Yılmaz ve Yiğit Kartal gibi oyuncular rol alıyor.

İlk kez 2013'te sahnelenen Yaslıada tiyatro oyununun yönetmeni Sami Gülbaba "Bu tarihi dramı ilk kez tiyatro olarak sahneledik. Aslında dikkat çekmek istediğimiz nokta çok insani bir olay. Eğer idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın konuşmalarına izin verilseydi birbirlerine ve kendilerini seçtiği halka ne söylerlerdi düşüncesiyle yola çıktık" dedi.

Oyunun senaristi Fatih Gülbaba ise sürece değinerek şunları söyledi:"Aslında kimse bu konuyu bütünüyle, arka planıyla anlatamaz. Yazdıkları mektupları yırtıp çöpe atan, ailesiyle görüşmesine bile izin verilmeyen idam edilmiş ve seçilmiş üç vekilin darbeye bakışları, özlemleri ve hasretlerini kimse bilmiyor. Biz sadece çarpıcı anları gösterdik."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adnan Menderes Hasan Polatkan Kartal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title