Haberler

Eyüp'te Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü Cumhurbaşkanlığı sayesinde krize meydan verilmeden geçirilmesinin milletin memnuniyetini daha da artırdığını belirterek, "Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yoktur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü Cumhurbaşkanlığı sayesinde krize meydan verilmeden geçirilmesinin milletin memnuniyetini daha da artırdığını belirterek, "Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yoktur. Bunu artık herkes kabul etmelidir. Türkiye'nin bugüne kadar yaşadığı tecrübeler sonunda geldiği yer hem yeni anayasayı hem başkanlık sistemini acil bir ihtiyaç olarak önümüze çıkarmıştır." dedi.

Erdoğan, Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugünkü Türkiye'nin, dünün rotasız, hedefsiz, amaçsız Türkiyesi olmadığını, ülkenin önünde 2023 hedefleri gibi kapsamlı ve heyecan verici bir yol haritası bulunduğunu söyledi.

Milletin doğrudan kendi oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanı sayesinde, seçimler ve hükümetler gelip geçse de ülke yönetiminde herhangi bir boşluk olmadığını ve olmayacağını artık çok iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Esasen benim başkanlık sistemini gündeme getirmemin sebebi de budur. Milletimiz 2007 Anayasa değişikliği ile hukuki altyapısı hazırlanan, 10 Ağustos 2014 seçimiyle de fiili adımı atılan bu yeni dönemin faydasını görmüştür. Bilhassa 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü Cumhurbaşkanlığı sayesinde krize meydan verilmeden geçirilmesi milletimizin memnuniyetini daha da artırmıştır. Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yoktur. Bunu artık herkes kabul etmelidir. Yeni anayasanın diğer ihtiyaçlarla birlikte milletimizin tercihi ve onayıyla girilen bu yeni yönetim tarzının kurumsallaştırılmasını da sağlayacak şekilde hazırlanacağına inanıyorum.

Yeni anayasa meselesi Tayyip Erdoğan'ın şahsi meselesi değildir. Başkanlık sistemi konusu Tayyip Erdoğan'ın kişisel talebi değildir. Türkiye'nin bugüne kadar yaşadığı tecrübeler sonunda geldiği yer hem yeni anayasayı hem başkanlık sistemini acil bir ihtiyaç olarak önümüze çıkarmıştır. İşte Meclis Genel Kurulu'nda olanları görüyorsunuz değil mi? Komisyonlarda olanları görüyorsunuz değil mi? Ah kardeşlerim ah. Başkanlık sisteminin olduğu bir ülkede bunları göremezsiniz. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'ni terörize etmeye çalışıyorlar. Ama bunlara milliyetperver, vatansever parlamenterler fırsat vermediler, fırsat vermeyecekler. Ben buna inanıyorum."

Yeni anayasanın sadece bir kişiye, bir partiye, bir makama hizmet etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, milletin tamamının anayasası olacağını, millete karşı sorumluluk hisseden herkesin bu sürece katılması gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, "Aynı şekilde başkalık sistemi bir kişiye veya bir defaya mahsus bir uygulama olmayacaktır. Nasıl parlamenter sistem tek partili olarak çeyrek asır, çok partili olarak da 70 yıl boyunca ülkeye damgasını vurmuşsa başkanlık sistemi de milletimiz yeni bir sisteme ihtiyaç duyana kadar aynı işlevi görecektir. Kardeşlerim, gençler başkanlık sistemi bize yeni değil, bizim için gelenekseldir geleneksel." diye konuştu.

"Türkiye'nin birinci başkanı olarak görevine başlayacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 64. hükümetin görev başında olduğunu, 22 Mayıs'tan sonra 65. hükümetin kurulacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde şahsım 12. Cumhurbaşkanı olarak bu görevde bulunuyorum. Başkanlık sistemine geçtikten sonra milletimizin teveccühü ile bu göreve gelecek kişi; Türkiye'nin birinci başkanı olarak görevine başlayacak. Bu değişimden korkmaya gerek yok. Tam tersine herkesten bu değişime destek vermesini, katkı sağlamasını bekliyoruz. Meseleyi kişiselleştirenlerin ülke ve millete karşı sorumluluktan kaçtıklarını biliyoruz.

Erdoğan, Eyüp Sultan Belediyesi'nin muhteşem yeni hizmet binasının ve diğer yatırımlarının hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha önce Eyüp Sultan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ne bir sözü olduğunu belirten Erdoğan, orayı da ziyaret edeceğini söyledi.

Notlar

Toplu açılış töreninin yapıldığı alana vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek alındı.

Ellerinde Türk bayrakları ve "Dik dur eğilme anneler seninle", "Annelerin kabul olmuş duası hoşgeldiniz", "Ümmetin umudu", "Dünya lideri reis" yazılı dövizler tutan vatandaşlar, Erdoğan lehine sevgi gösterilerinde bulundu.

Yeni belediye binasına Türk bayrağı, Atatürk ve Erdoğan posterleri asılırken, alana dev ekranlar kuruldu.

Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile AK Partili ilçe belediye başkanları katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eyüp Sultan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title