Haberler

Eyüp Belediyesi ve Bilgi Üniversitesi Eyüp Sultan İçin Toplandı

Güncelleme:

Eyüp Belediyesi'nin Bilgi Üniversitesi işbirliğinde yürüttüğü ''Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetim Planı Çalışması Danışma Kurulu Toplantısı'', Ensar Konağı'nda yapıldı.

Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinin moderatörlüğünü üstlendiği danışma kurulu toplantısına, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer , Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Toplantıda Danışma Kurulu olarak Görgün Taner, Prof. Dr. Zeynep Enlil, Prof.Dr. Suraiya Fraoqhi, Prof.Dr. Murat Belge, Faruk Pekin, Fırat Kasapoğlu konuşmalar yaptı.

Bir Dünya Mirası Eyüp Sultan

Toplantıda, Eyüp Sultan temaları mercek altına alınarak somut ve somut olmayan değerler yorumlandı. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer , Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetim Planı çalışmalarının önemine vurgu yaparak ''Eyüp Sultan dünya mirası listesine girmeye aday bir yerdir'' dedi.

Toplantıda "Ziyaretçi Yönetimi", "Kültürel Programlama", "Mekansal Programlama" gibi başlıklar ele alınırken, ''Durum Tespiti ve Saha Araştırması'', ''Vizyon ve Eylem Planının Belirlenmesi'', ''Proje Faaliyetlerinin Kesinleştirilmesi'' , ''Eylem Planının Oluşturulması'' gibi çalışma etapları da değerlendirilerek sonraki adımlar detaylandırıldı.


Belediyemiz ve Bilgi Üniversitesi işbirliğinde yürütülen çalışmalarda, Eyüp Sultan tarihi merkezinde dile getirilen sorunlar, alanın fiziki ve kentsel tasarım sorunları, Eyüp Sultan tarihi merkezin kültürel kimliği açısından yorumlanması, sanatkarlar, müzisyenler gibi yaşamakta olan ve miras kalan değerler detayları ile incelendi. Programın sonuna doğru Eyüp Sultan Türbesi, Camii ve Meydanı, Cülus Yolu ve üzerindeki değerler, mezarlıklar ve hazireler, türbeler, tekkeler, camiler, medrese ve mektepler, tarihi üretim alanları (Feshane, Çömlekçiler ve Oyuncakçılar Çarşısı), Pierre Loti Tepesi, Haliç ve kıyıları, Osmanlı mahalle dokusu, yeşil Eyüp ve elle tutulmayan mirasımızın daha hissedilebilir kılınması üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Belge Eyüp Sultan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title