Haberler

Eyüp Belediyesi'nin Temizlik Ordusu

Güncelleme:

Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tertemiz bir Eyüp için 7 gün 24 saat görev başındalar.

Huzur Başkenti Eyüp'ün cadde, sokak ve meydanları da tertemiz. Eyüp Belediyesi tarafından yüz yüze yapılan vatandaş memnuniyeti anketinde yüzde 80'lik oranla en beğenilen hizmet, çevre temizliği olmuştu.

Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi, Nisan ayında göreve başladıklarında bir bahar kampanyası düzenlediklerini belirterek, "Mahalle mahalle girelim, o mahallede konteynerlerden tutun da kaldırımların boyanmasına, sokakların dezenfektesine kadar her şeyi yapalım dedik. Hatta Yeşilpınar mahallemizde başkanımızla birlikte süpürgeleri elimize alıp başlattık kampanyayı. 21 mahalle ve köylerimizde bu kampanyayı yürüttük. Tüm kaldırımlarımızı boyadık. Eksik alanlarımızı belirledik. Eyüp yapısı itibari ile 2 bin civarında sokağı var. Ancak bazıları yol yok girişleri merdivenli olan sokaklar. Bu sokaklarımıza gün aşırı temizlik elemanlarımız giriyor. Ancak bu elemanlarımız sadece Eyüp'ün sokaklarını temiz tutmuyor, o sokaklara ait bilgiler de aktarıyorlar. Biz de bu bilgileri Fen İşleri veya diğer birimlere aktarıp çözüme kavuşturuyoruz" dedi.

"KİŞİ BAŞI 1 LİTRE ÇÖP ÇIKIYOR"

Temizlik işlerinin kurumsal manada oturmuş bir sistem olduğunu belirten Tüfekçi, "Müdür değişikliği de oldu. Yeni müdürümüz de adaptasyonda güçlük çekmedi. Fakat bir yenilik yapmamız lazım. Hizmet verdiğimiz alanımız büyük. Daha kurumsal işler yapabilir miyiz diye arayışlarımız vardı. Bir çok firma ile görüştük ve yeraltı konteynerleri ile ilgili bir çalışma başlattık. Yerler belirliyoruz. Bu yeraltı konteynerleri 3 konteynerin aldığı çöpü alıyor. Kirli görüntü de kalmayacak. Çevre temizliği konusunda yeni bir kampanyamız da olacak. Temizlik konusunda çocuğu eğitimle bu işe başlamazsak, okulda, ailede bu işe başlamazsak eğitimi sağlayamazsak artan nüfusla birlikte çöp miktarımız da artacak. Günlük kişi başına 1 litre çöp çıkıyor. 370 bin kişinin olduğu ilçemizde günlük çıkan çöp miktarı 370 bin litre. Yeni çalışmalarımız olacak. Bunları Eyüplülerin hizmetine yakında sunacağız inşallah. Vatandaşlarımızın memnuniyet oranı da yüzde 80'lerden daha da yukarılara çıkacaktır" diye konuştu.

772 PERSONEL 77 ARAÇ

Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Salih Aykurt, ilçemize yakışan bir hizmet verebilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "772 personel, 77 araç ile zaman zaman çift vardiya olarak çalışıyoruz. Böylece günde 105 araçla hizmet vermiş oluyoruz. Ayrıca bu personel içinde 270 süpürme görevlimiz var. 6 adet de süpürme aracımız bulunuyor. Ayrıca cadde ve sokak yıkama ekiplerimiz var. Pazar kurulduğu zaman bu ekiplerimiz pazar toplandıktan sonra o bölgede de çalışmalar yapıp temizlik ve yıkama yapıyorlar" dedi.

EYÜP CAMİİ MEYDANI İÇİN 40 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Eyüp Camii Meydanı için özel olarak 40 personel görevlendirildiğini belirten Aykurt, "O bölgemiz hepimizce malum önemli bir yer. Meydanın temiz tutulması şart. Yaz aylarında 24 saat görev yapıyoruz. Kışın da 20 saat çalışma yapıyor personelimiz. Toplamda 38 dekarlık bir alan ve günün her saati tertemiz tutuluyor. Ayrıca ilçemizdeki okullarda görevlendirilen personelimiz bulunuyor. Güzeltepe ve Emniyettepe Mahallelerimiz dışında çöpleri gece topluyoruz. Toplama saat 21.00 ile 24.00 arasında yapılmakta. Vatandaşlarımızdan daha temiz bir Eyüp için isteğimiz çöplerini saat 19.00'dan sonra dışarı çıkarmaları. Mini acil çöp toplama araçlarımız da acil durumlarda devreye giriyor. Yüklenici firmamız konusunda oldukça tecrübeli. Personel sirkülasyonu da oldukça az. Bu nedenle hizmetimizi zamanında ve doğru olarak verebiliyoruz. Vatandaşlarımız da bu konudan, bu hizmetimizden oldukça memnun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Tüfekçi Salih Aykurt Yeşilpınar Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title