Haberler

Eylemcileri Polis Değil, Eylemciler Aradı

Güncelleme:

Antalya'da Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 97 kişiyi anmak üzere bir araya gelen grup, üst aramasını kendi içlerinden çıkardıkları arkadaşlarına yaptırdı.

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla, Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaşamlarını yitiren 97 kişiyi anmak için bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, anmanın yapıldığı alana girerken polisin üst aramasını kabul etmedi. Gruplar, kendi içinden çıkardıkları görevlilerce aranarak Cumhuriyet Meydanı'na girdi.

Antalya'da KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği'nin de yer aldığı Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla yaklaşık 3 bin kişi, Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 97 kişiyi anmak üzere bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek anma için toplanma yeri yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Aydın Kanza Parkı belirlendi. Antalya'da 1 Mayıs gibi kitlesel eylemlerde de kullanılan güzergâhta yapılacak anma için polis, bu kez güvenlik önlemlerinde değişikliğe gitti.

PARKTA ÖNLEM ALINDI

Toplanma yeri olarak belirtilen parkta daha önce güvenlik önlemi almayan polis, bu kez parkı bariyerlerle çevirdi, boşalttı ve arama noktaları oluşturdu. Parka giren herkesi aramak isteyen polisle anma komitesi arasında yaşanan pazarlığın ardından grubun arama olmaksızın Anafartalar Caddesi üzerinde toplanmasına izin verildi.

SİYAH KIYAFETLE YÜRÜDÜLER

Buradan siyah üzerine beyaz harflerle 'Acımız da büyük öfkemiz de isyandayız, yastayız' yazılı pankartın arkasından yürüyüşe başlayan grup, tepkilerini sadece sloganlarıyla değil giydikleri siyah kıyafetlerle de gösterdi. Yürüyüşte, Emek ve Demokrasi Güçleri'ni oluşturan siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleriyle birlikte HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök de yer aldı.

POLİS DEĞİL GÖREVLİLER ARADI

Grup anmanın gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı'na ulaşınca ikinci bir arama noktasıyla daha karşılaştı. Polis, meydanı bariyerlerle kapatıp yine arama noktaları oluştururken burada da yapılan pazarlıkların ardından grup içinden belirlenen isimlerin grubu arayarak içeri alınması kararlaştırıldı. Aramayı uzaktan takip eden polis, alana girişlerin tamamlanmasının ardından bölgeden çekildi.

Ankara'da hayatını kaybedenler adına yapılan saygı duruşuyla başlayan anma, yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipleri Birliği Antalya Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (4)

04 AĞRILI KURDMobil-IOS:

Dilerim öfkenizde boğulursunuz polise üst araması yaptırmiyorsunuz hepınız çantanızda sılah bomba molotof taşıyorsunuz patlayıp öldüğünüz zaman polisi devletı suçluyorsunuz sız ne ayaksınız kime hizmet edersınız biraz dürüst olun ya dürüst yeter hainlık yaptığınız bu vatan hepsimizin

3
0
yanıtYanıtla
tose:

Benim anlamadığım, Türkiye kiminle savaşıyorki?? BARIŞ istiyor bu zatlar. !! Terörüstlerin öldürülmesini istemiyorlarsa ki enazından ben öğle anlıyorum. Terörüstlerin destekçisi olduklarını açık açık söylesinler. ! Bu konuda HDP dürüst davranıyor. ! Biz arkamızı terör örgütlerine dayadık diyor. !!!!!!

0
0
yanıtYanıtla
balik Mobil-ANDROID:

polise birakirsan bombayla giren kesin olur

0
0
yanıtYanıtla
MERT HAKIKAT:

İYİ HALT ETMİŞLER BİR BOMBADA ORADA PATLATSALARDI YİNE POLİS VE DEVLET SUÇLU OLURDU DEĞİLMİ ZEKA ÖZÜRLÜLER. ZORLA GEBERTİLİP BİR HİÇ UĞRUNA GÖMÜLMEKMİ NİYETİNİZ ADAM GİBİ YAŞAMAYI BİLMEZMİSİNİZ. ! ÇOLUĞUNUZ ÇOCUĞUNUZ YOKMU SİZİN. ? ZAMANI GELİNCE BİZE GÖREV DÜŞERSE HEP BERABER YAPARIZ AMA ŞİMDİ GÖREV DEVLETİNDİR SUÇLULAR MUTLAKA CEZALANDIRILACAKTIR. BUNU ANLAYIN ARTIK. . !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title