Haberler

Expo 2016 Antalya'ya Doğru

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri."Bu yıl sonuna kadar çalışmaları bitirip, ülkeleri davet etmeyi planlıyoruz."

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, "Bu yıl sonuna kadar çalışmaları bitirip, ülkeleri davet etmeyi planlıyoruz. EXPO 2016 Antalya'ya 100 dolayında ülkenin katılması hedefleniyor" dedi.

Gülay, genel sekreterlik binasında düzenlediği basın toplantısında, EXPO 2016 Antalya Kanunu çerçevesinde 10 yönetmelik çıkarılacağını, bunlardan İnsan Kaynakları, Genel Usul ve Esaslar ile İhale Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Bütçe Finans, Genel Düzenlemeler, Akreditasyon, Sigorta ile Fikri ve Mülkiyet hakkıyla ilgili yönetmeliğin ise hazırlandığını ve yayınlanmak üzere Başbakanlık'ta olduğunu ifade eden Gülay, iki yönetmelik üzerinde de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Alanda uygulanacak projeyle ilgili ihale hazırlıklarının tamamlandığını, 10-15 gün içinde ihaleye çıkılacağını kaydeden Gülay, şöyle konuştu:

"EXPO 2016 Antalya alanının bulunduğu bölge, taşkın riski taşıyor. Bunun için alanda drenaj ve sedde yapılacak. Sedde için sandık kazısına başlandı. Bin 121 dönümlük EXPO 2016 Antalya alanının çevresine, Karayolları'nın yapacağı çalışmayla üç tarafı 12 metre, bir tarafı ise 22 metre genişliğinde sedde yapılacak ve yol olarak kullanılacak. Solak köyüne giden 22 metre genişliğindeki 4 şeritli yol, alanın giriş yolu olacak. Ayrıca, yapılan görüşmeler sonunda DSİ tarafından yapılacak Aksu ve Tehnelli Çayı ıslah çalışmalarının öncelikle, EXPO alanından başlaması kararı alındı ve 10 gün önce çalışmalara başlandı."

Gülay, EXPO alanında, EXPO Gölü, EXPO Ormanı, EXPO Tepesi ve EXPO Kulesi ile Türkiye'nin ilk tarım müzesi, ülke bahçeleri, çocuk eğlence alanlarının yer alacağına dikkati çekti. Gülay, "Bu yıl sonuna kadar çalışmaları bitirip, ülkeleri davet etmeyi planlıyoruz. EXPO 2016 Antalya'ya 100 dolayında ülkenin katılması hedefleniyor" dedi.

"Maddi olarak da herhangi bir sıkıntımız yok"

EXPO 2016 Antalya Projesi'nde herhangi bir gecikme olmadığını vurgulayan Gülay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz planlamalarımızı yaptık. Bu plan çerçevesinde çalışmayı sürdürüyoruz. Maddi olarak da herhangi bir sıkıntımız yok. EXPO 2016 Antalya için tahmini bir bütçe belirlendi. Ancak arazi toplulaştırması, ASAT, TEDAŞ, Karayolları'nın yapacağı yatırımlarla EXPO sayesinde bölgeye yapılacak yatırım miktarının 1 milyar liranın üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. EXPO 2016 Antalya, Türkiye'nin yüz akı bir proje olacaktır."

Öte yandan, Genel Sekreter Selami Gülay, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe'yi de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Cihat Göktepe de Antalya'ya katkı sağlayacak her türlü projede yer almaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Ziyaret sonunda Prof. Cihat Göktepe, Genel Sekreter Selami Gülay'a "Unutulmasınlar Diye Balkan Harbi" adlı kitabını hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA / Ekonomi

Cihat Göktepe Selami Gülay Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title