Haberler

"Evrensel Aşura Matem Töreni"

"Şunu bilin ki; siyonist rejim gelecek günlerde çok büyük zorluklarla karşı karşıya gelecektir" dedi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, "İsrail siyonist rejiminin Gazze'de çetin bir yenilgiye uğratıldığını" belirterek,

"Şunu bilin ki; siyonist rejim gelecek günlerde çok büyük zorluklarla karşı karşıya gelecektir" dedi.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Hz. Muhammed'in torunu, Hz. Ali'nin oğlu İmam Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela Çölü'nde şehit edilişinin 1373. yıl dönümü nedeniyle Halkalı'daki Aşure Meydanı'nda "Evrensel Aşura Matem Töreni" düzenlendi.

Törende konuşan İran Meclis Başkanı Laricani, Allah'ın, yalnızca zevk ve sefanın hakim olduğu modern dünyada insanlara aşurayi hayat tarzıyla insanca ve kardeşçe yaşamayı nasip ettiğini söyledi.

Laricani, Halkalı'da toplanan bütün ehli beyt dostlarına seslendiğini belirterek, "Mazlum imamımız için tuttuğunuz yasın, şefaate ulaşmanıza vesile olmasını ümit ederim. Mutlaka Hz. Peygamber'in bu sözünü duymuşsunuzdur;

'Hüseyin, kurtuluş ve hidayet meşalesidir.' İşte Hüseyin'in bu kıyamı müminlere aydınlık bahşeden bir kıyamdır" şeklinde konuştu.

-"Aşura yalnızca tarihi bir hadise değildir"-

İmam Hüseyin'in ölümle ilgili sözlerinin Müslümanlara mesaj olduğunu vurgulayan Ali Laricani, "aşuranın yalnızca tarihi bir hadise olmadığını, Müslümanlığın ve bütün insanların hayat dersi çıkaracağı bir olay olduğunu" kaydetti.

Müslümanların, özgürce ve hürriyet içinde yaşaması gerektiğini belirten Laricani, "Bunun için her zamankinden daha çok bu hayat verici nasihate uyarak, uluslararası hilekar siyasetçilere, özellikle vicdanları sızlamadan mazlumların yanında yer almayanlara karşı Müslümanların yanında yer almalıyız" dedi.

Laricani, konuşmasında, ABD ve İsrail'in masum Gazze halkının üstüne öldürücü bombalar yağdırdığını ifade ederek, batılı ülkelerin, temsilcilerini İsrail'e göndererek suça ortak olduklarını öne sürdü.

Filistin halkına savaşta zafer kazandıran kavramın, direniş ruhu ve hürriyet sevdası olduğunu dile getiren Laricani, Filistin halkının zaferini, İmam Hüseyin'in hayat tarzından alınan derslere bağladı.

Laricani, "Siyonist rejim bu vahşi saldırının sonunda çetin bir yenilgiye uğratılmıştır. Burada olan aziz ehli beyt dostlarım ve mateme gelen sizler şunu bilin ki; siyonist rejim gelecek günlerde çok zorluklarla karşı karşıya gelecektir" dedi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Müslümanları İsrail'i yok etmek için birlik olmaya çağırarak, "Bölge ülkeleri de Amerika'nın ve siyonist rejimlerin oyunlarına gelmemelidirler" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Bin Ali Ali Laricani İsrail İran Politika Güncel Haberler

title