Haberler

Evde Çocuk Bakımı Projesi Kapsamında Annelere 38 Milyon Euro Destek

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışan kadınların çocuk bakımı için istihdamdan çekilmesini önlemek amacıyla "Evde Çocuk Bakımı" projesini hayata geçirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadın çalışanlara verilen ücretlerin düşüklüğü ve çocuk bakım imkanlarının kısıtlılığı nedeniyle anne olan kadının ve anne adaylarının iş hayatından çekilmesini önlemek amacıyla "Evde Çocuk Bakımı" projesini hayata geçirdi. Projenin pilot il seçilen Bursa, İzmir ve Antalya'da Nisan ayında başlayacağı bildirildi. "Evde Çocuk Bakımı" projesi kapsamında çocuk bakıcılarına 300 euro hibe desteği verileceği kaydedildi.

ÜÇ BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Selim Erol, SGK hizmet binasında düzenlenen toplantıda projede Antalya'dan bin 500 anne ve bin 500 bakıcı olmak üzere 3 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti. İstihdamda aylık 300 euro hibe desteği vereceklerini belirten Erol, "Evde çocuk bakım hizmetleri yoluyla kayıtlı istihdamın desteklenmesi operasyonu kapsamında aylık yaklaşık 300 euro tutarında bir hibe desteği sağlanacaktır. Çocuğuna tek başına bakıp, engelli çocuğu olan ve resmi makamlarca (MEB, İŞKUR) sertifikalı çocuk bakıcısı çalıştıran annelere yapılacak hibe desteği 390 euro olacaktır. 24 aylıktan küçük çocuğu olan kadınların başvuru yapabileceği proje kapsamında çocuklar 36'ncı ayını doldurana kadar hibe desteği sağlanacaktır. Antalya, İzmir ve Bursa illerinde uygulanacak olan operasyon kapsamında ilimizde bin 500 anne ve bin 500 bakıcı olmak üzere 2 bin kadının istihdamı hibe yardımı ile desteklenecek olup, üç pilot ilde istihdamı desteklenecek kadın sayısı 5 bin anne ve 5 bin çocuk bakıcısı olmak üzere toplamda 10 bin düzeyindedir" dedi.

38 MİLYON EURO MALİ DESTEK

Projenin Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini ifade eden Erol, proje kapsamında 38 milyon euronun mali destek olarak annelere sağlanacağını belirterek, "Operasyon bütçesi, Avrupa Birliği ve SGK tarafından karşılanacaktır. Operasyon kapsamında toplam bütçenin yaklaşık 38 milyon eurosunun annelere mali destek olarak hibe edilmesi planlanmaktadır. Bu proje ile kayıt dışı çalışan çocuk bakıcılarının kayıtlı istihdamının arttırılması ve çalışan annelerin doğum sonrasında işlerine geri dönme süreçlerinin kolaylaştırılarak işgücü piyasasından kopmalarının önlenmesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.

YARARLANMA ŞARTLARI

Projeden yararlanacak kişilerin taşıması gereken şartları da sıralayan İl Müdürü Selim Erol, anne ve bakıcının aynı illerde ikamet etmesinin ve anne ile bakıcının Türk vatandaşı olması gerektiğini söyledi. Adayların taşıması gereken diğer şartlar ise şu şekilde açıklandı:

"Annenin başvuru anında hizmet akdine tabi işçi olarak sigortalı çalışıyor olması. Başvuru anında annenin 24 aylık veya daha küçük yaşta çocuğunun olması. Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar (01.01.2015 - 30.06.2015 arası 2.403,00 TL, 01.07.2015 - 31.12.2015 arası 2.547,00 TL) brüt gelir sahibi olması. Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmaması. Annenin proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak beyan edilmiş olmaması. Çocuk bakıcısının en az ilkokul mezunu olması"

Antalya'da bin 500 asil, bin 500 yedek olmak üzere 3 bin kişilik bir liste oluşturulacak. Başvurular ise www.sgk.gov.tr ya da www.antalyasgk.gov.tr internet siteleri üzerinden yapılabilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (29)

ADANADEMİRSPOR:

KARDEŞİM BIRAKIN ÇEKİLESİN KADUINLAR İŞ HAYATINDAN ONLARIN YUZUNDEN ERKEKLER İŞSİZ KALIYOR EVİNE EKMEK GÖTUREMİYOR DEF EDİN ŞUN KADINLARI İŞ HAYATINDAN ERKEK İŞİNİ ERKEKLERE BIRAKIN

7
15
yanıtYanıtla
HIDIR CİHAM HÜKÜMDARI:

HİÇ BOŞUMA HEVESLENMEYİM, VERMEZLER SİZE, DÖVERLER. . 3 BİN KİŞİYSE, GÖSTERMELİK, ÇEVRELERİNDEN 3-5 KİŞİYE VERİRLER, GERİSİNİDE CEBE ATARLAR. . HİÇ OLCAK ŞEYMİ, DAYANAMAZ ONLARIN GANINDA VAR YOLSUZLUK.

11
4
yanıtYanıtla
TUNC Mobil-ANDROID:

ha bide ne hikmetse yapılan tüm hibeler calışan kadınlara ev hanımlarına bişey yok kadın dedigin evinde durur kocasına karılık cocuklarınada analık yapacak onu bilir onu söylerim

3
7
yanıtYanıtla
ayşen:

bebeği olan her anneye ücretli iki yıl izin verilmeli, bebek anne kokusundan mahrum kaldıktan sonra isterseniz dünyaları verin nafile. . . . . .

9
0
yanıtYanıtla
ah ah:

akp hep haksızlık yapıyorsun ve boşuna para hibe ediyorsun evlenemeyen gençleri düşünmüyorsun işsiz gencleri düşünme emekliyi düşünme zengiğini zenğin et kredi imkanı tanı fakirlere anasını aglat sizin politikanız sömürgecilik başka birşey değil fakirlere kömür verin makarna verin tamam onlar yeter onlara

7
1
yanıtYanıtla
bu nemobilWeb@haberler.com:

Ben bir aneyim ev hanimiyim ev hanimlarina destek yok

7
1
yanıtYanıtla
ALM:

ya saçmalık bu aylık geliri 2400 tl-2500 tl deniyor zaten bu maaşı alsam hibeye gerek yok. ben öderim bakıcıya. . düşük maaş alanlar ne olacak önce maaşların düzeltilmesi lazım.

5
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınemekli:

emekliy egeldimi bütçed eparayok diyorsunuz yandaşlarınıza geldimi bütçede ne hassa para oluyor az kaldı2ay sonra akp güle güleson adaletsizliğinizolur inşallah

2
5
yanıtYanıtla
HAMZA ŞEN:

TAŞERON ÇALIŞAN ANNELER ANNE DEĞİL Mİ YİNE MEMURA YARAYACAK DESENİZE YAZIKLAR OLSUN TAŞERONLARIN HAKKI HARAM OLSUN

6
0
yanıtYanıtla
KAMU VİCDANI:

çüüüşşşşşşşşş. . . . . bir asgari ücretli kamuda taşeron işçi olacak 950 TL alacak, aynı devlet 3000 TL 5000 TL maaş alan bayan memuruna çocuk bakım ücreti olarak 300 euro hibe ödeyecek. sizin de adaletinizinde canı cehenneme

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title