Haberler

Ev Hanımları İçin "Tatlı" Kurs - Erzincan

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yürütülen "Çalışan Kadın Gelişen İlçe Projesi" kapsamında açılan kursta 16 kadın, "köme", "pestil" ve bazı yöresel ürünleri hazırlamayı ve paketlemeyi öğreniyor.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yürütülen "Çalışan Kadın Gelişen İlçe Projesi" kapsamında açılan kursta 16 kadın, "köme", "pestil" ve bazı yöresel ürünleri hazırlamayı ve paketlemeyi öğreniyor.Üzümlü Ziraat Odası Başkanlığınca Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen proje çerçevesinde, usta öğretici Aylin Yıldız Demir tarafından 16 kadına, yöresel ürünlerin yapımı ve ambalajlanması konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.Kursta kadınlara, pestil, köme, salça ve reçel gibi yöresel ürünlerin yapımı ile bunları vakumlama ve paketleme öğretiliyor. Üzümlü Ziraat Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES kapsamında hazırladıkları proje çerçevesinde açılan kursta teorik eğitimlerin tamamlandığını söyledi.Kursta uygulamalı eğitimlerin başladığını anlatan Yeşilbaş, dut pekmezi, üzüm pekmezi, üzüm sarucu, kesme, köme gibi ürünleri imkanlar ölçüsünde yapıp fuarlara götürerek tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.Yeşilbaş, kursiyerlerin eğitim sonunda kendi işlerini yapıp aile bütçelerine katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.Eğitmen Aylin Yıldız Demir ise amaçlarının kadın istihdamı ile yöresel ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Kursiyerlerimiz, evde oturmak yerine gelip burada çalışarak hem ürünler yapıyorlar hem de Üzümlü'ye ait yöresel ürünlerimizi tanıtıyorlar" diye konuştu. - Kursiyerlerin görüşleriKursiyerlerden Çiğdem Topçu da "Burada bastık (pestil), kesme, kesmece, salça yapıyoruz. Yöremizde yapılan ürünleri, ilçemizi tanıtmak amacıyla SODES projesine katıldık. Yaptığımız ürünleri pazarlayıp inşallah aile bütçemize katkı sağlayacağız" dedi.Kevser Geylan ise "Burada öğrendiğimiz bilgilerle önceden bildiklerimizi pekiştirip bu ürünleri ortaya çıkardık. Bunları yaptıktan sonra vakum makinesiyle paketliyoruz. Kurs bittikten sonra, burada öğrendiğimiz bilgilerle kendimiz için ürün yapıp ev ekonomimize katkıda bulunacağız" şeklinde konuştu. .

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Demir Erzincan Üzümlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title