Haberler

Euron Direktöründen Şifa'ya Ziyaret

Güncelleme:

Şifa Üniversitesi'nin 2014 yılında başlattığı yurt dışı atağı, Avrupa'nın önde gelen birçok üniversitesi ile Erasmus+ değişim ve MOU ikili anlaşmalar imzalanması ile ilk meyvelerini vermişti.

Avrupa Nörobilim Okulu (EURON) Direktörü Prof. Dr. Harry W.M. Steinbusch, yakın zamanda üyeliğe kabul edilen Şifa Üniversitesi'ni ziyaret ederek, öğrenci ve akademisyenleri EURON çatısı altında yapılan araştırma ve eğitimlere davet etti.

Bu kapsamda Maastrich Üniversitesi ile Erasmus+ değişim anlaşması imzalanmıştı. Bu anlaşmanın ardından Maastrich Üniversitesi koordinatörlüğünde Avrupa'da ruh ve sinir bilimleri alanında araştırmalar yapan EURON'la (European Graduate School Of Neuroscience) yapılan görüşmeler tamamlandı ve Şifa Üniversitesi, AB dışından üyeliğe kabul edilen nadir üniversitelerden biri oldu.

Bir Avrupa Birliği projesi olan EURON, daha önce AB üyesi 11 ülkeden toplam 16 üniversiteyi üyeliğe kabul etmişti. Şifa'nın üyeliğe kabulünün hemen ardından Maastrich Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Nörobilim Fakültesi ve EURON Direktörü Prof. Dr. Harry W.M. Steinbusch, Şifa Üniversitesini ziyaret ederek, öğrenci ve akademisyenlere ayrı ayrı seminerler vererek, Avrupa'daki eğitim ve araştırma imkanlarını anlattı. Daha sonra da bu alanla ilgilenen öğrenci ve akademisyenlerle bire bir toplantılar gerçekleştirdi. Bu sunum ve görüşmelerde, beyin ve sinir bilimleri üzerine eğitim ve araştırmaları koordine eden; aynı zamanda öğrenci ve akademisyenleri fonlarla destekleyen EURON'u tanıtan Steinbusch, birliğin bu alandaki avantajlarına dikkat çekti.

AVANTAJLARI KULLANMAYA ÇAĞIRDI

EURON'un yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle deneyim, bilgi ve alt yapılarını paylaşmayı amaçladığını da belirten Steinbusch, ayrıca AB tarafından da desteklenen değişim programları ile üye üniversiteler arasında öğrenci ve akademisyen hareketliliği sağladıklarını söyledi.

Günün sonunda Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş tarafından akşam yemeğinde ağırlanan Steinbusch, gördüğü yakın ilgiye teşekkür ederek; Şifa Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerini eğitim ve araştırma projelerine katılmaya davet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title