Haberler

Eüaş Genel Müdürü Halil Alış Açıklaması

Enerji Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, 2013'ün kendileri için enerji seferberliği yılı olacağına inandığını söyledi.

Enerji Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, 2013'ün kendileri için enerji seferberliği yılı olacağına inandığını söyledi.

EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, yönetim kurulu üyeleri, Afşin- Elbistan A Termik Santrali'nde incelemede bulundu. İnceleme öncesi AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, çalışmalar hakkında bir brifing sundu.

AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, konuşmasının ardından EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış'a teşekkür plaketi takdim etti.

Ardından kürsüye gelen EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış,

Çöllolar kömür havzasının son durumu, işçi alımı, B termik santralindeki arıza ve gerçekleşmesi planlanan enerji yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Özellikle elektrik enerjisinin şuanda ülkenin olmazsa olmazı durumunda olduğunu belirten Genel Müdür Alış, "Biz Afşin-Elbistan bölgesini bir enerji havzası olarak görüyoruz ve inşallah bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda idari çalışmalarımız bitecek ve benim ve EÜAŞ çalışanlarının hepsinin rüyası olan bu iki santralimize ilave yeni santrallerimizi de Afşin-Elbistan bölgesinde yapıyor olacağız. Şu anda 3 tane devletle görüşüyoruz. Bu 3 devletle eğer uluslar arası anlaşma yolu ile anlaşabilirsek, içerisinde EÜAŞ'ın da olduğu yeni bir proje şirketi burada yeni santraller yapmak üzere anlaşmalar yapacaklar. Uluslar arası anlaşmayı yapamasak da ihale yoluyla yüklenicilerin santraller yapması için çalışmalar yapacağız" dedi.

Daha sonra basın mensupları tarafından yöneltilen soruları tek tek cevaplayan Halil Alış, "2013 yılı enerji seferberliğini başlattığımız yıl olacak" diye konuştu.

Alış,"Afşin-Elbistan bölgesinde işlenebilir oran 3,4 milyar ton rezervli kömürün ülke ekonomisine bir an önce kazandırılmasının çok acil olduğunu söylüyorum. Bu konuda bakanlığımız çok hızlı bir şekilde çalışıyor. Sayın bakanımız bu konuda bize talimatlarını sürekli iletiyor. Kışlaköy'den biz sürekli olarak hem A hem B'yi destekleyemeyiz. Bunun için Çöllolar'ın işleticisi olan firmayla devam etme adına bizim yönetim kurulu kararımız var. Şua nda da bu çalışmalar devam ediyor ve revize uygulama programını bize sundular. İnşallah kısa zamanda da revize uygulama programını da onaylayarak firmanın buradan tekrar kömür çıkartması için çalışmaların devam etmesi yönünde kararımız var. Ama nereden bakarsanız bakın 2014'ten önce Çöllolar'dan kömür çıkartılması mümkün değil. Çıkartılsa bile bizim istediğimiz manada çok miktarda çıkmayabilir. Kışlaköy'ün coğrafyasına baktığımızda ancak bir santralin kömürünü çıkartabilecek durumdayız" dedi.

HÜKÜMET İŞÇİ ALIMINDA ÖNÜMÜZÜ AÇTI

Santrallere ihtiyaç halinde personel takviyeleri yapacaklarını da ifade eden Alış, "Biz söz vermiş olmayalım. Bilindiği üzere Çöllolar başımıza gelen en büyük felaketlerden biriydi. Biz o kazayı gerekçe göstererek 325 kişiyi işe aldık. 175 kişide tekniker aldık. Aynı zamanda 60 kişi teknik personel aldık. İhtiyaç olması halinde personel alacağız. Hükümetimiz bu konuda önümüzü açtı. Daha önce emekli olan personelimizin yerine ancak yüzde on alabiliyorduk, şimdi ise yüzde 90'nı alabiliyoruz" dedi.

Bölgede yeni enerji santralleri gerektiğini ve bunun herkesin rüyası olduğunu kaydeden Alış, şöyle devam etti:

"Burada hepimizin rüyası, kardeş santrallerini görmektir. Bizlerde bu ülkenin insanları olarak bu çalışmalara büyük önem veriyoruz. Yeni santrallerin yapılması yönünde iki tane alternatif var. ya ihale yoluyla veya uluslararası anlaşmalarla santrallerimizi yapacağız. Gerekli anlaşmaların yapılması ile havzanın tamamında yeni santrallerin yapılması ile 2013 yılı enerji seferberliğini başlattığımız yıl olacak diye düşünüyorum. Yaşanan gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Sözde kalmayacağını sizlerde göreceksiniz. Burası büyük bir şantiye haline dönecek. İlk etapta C sektöründeki santral yapılacak. Çünkü hepsini bir anda yapmak mümkün değil. Çünkü bizim burada inşa edeceğimiz bir santralin maliyeti 3.2 milyar dolar."

Yapılan konuşmaların ardından EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış ve beraberindeki heyet, A Termik Santrali kömür havzasında incelemelerde bulundular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Elbistan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title