Haberler

Eü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yenilendi

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin binasında süren yenileme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin binasında süren yenileme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Fakülteden yapılan yazılı açıklamada, fakültenin A blok binasında yaklaşık 3 aydır devam eden çalışmaların tamamlandığı, A Blok'a bitişik tek katlı binanın fakülteye tahsis edilip B blok olarak kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Çalışmalar neticesinde üniversitenin ilk kültür-sanat parkının B blok önünde hizmete açıldığının ifade edildiği açıklamada parkın öğrenci kulüplerinin çeşitli etkinlikler yapacağı bir alan olacağı kaydedildi.

Açıklamada, fakültenin okuma salonunun yenilenerek kapladığı alanın 2 katına çıkarıldığı, istendiğinde doktora ve yüksek lisans derslerinin yapılabilir hale getirildiği ifade edilen açıklamada, fakülte tarihinde ilk kez kulüplerin ortak kullanabileceği bir "Kulüpler Odası"nın öğrencilerin hizmetine açıldığı bilgisi yer aldı.

Yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Engin Berber, şunları kaydetti:

"A blok zemin katta sergi, söyleşi, müzikal dinletiler ve film gösterilerinin yapılacağı bir 150 kişilik fuaye alanı oluşturuldu. Burada ve kültür-sanat parkımızda etkinliklerimizi yapacağız. İİBF'nin koridorları, duvarları, konferans salonunu artık, özgün tasarım ürünü sanat eserleri süslüyor.

Benim müzecilik yönüm nedeniyle fiziki iyileştirmelere estetik dokunuşlar yapıldı. Üniversitemizin ilk bankolu, numaratörlü ve otomasyona geçmiş öğrenci işleri bürosu yapıldı. Bu büro diğer fakültemiz yöneticilerince de görülüp örnek alınmaktadır. Basım-Yayın Odası oluşturuldu. Konferans Salonumuz tamamen yenilendi. Serçe ve baştankaralar için 15 adet sandık yuva çevreye asıldı. Budama, ağaçlandırma ve çiçeklendirme işlemi yapıldı."

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title