Haberler

Etü 2013 2014 Akademik Yılı Açılışı

Vali Altıparmak: "Kanınızın kaynadığı bir dönem. Elbetteki, fikrinizi, düşüncenizi en özgür ortamlarda en üst düzeyde dile getireceksiniz. Bunda sonuna kadar sizin arkanızdayım. Ama demokratik p...

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, "Kanınızın kaynadığı bir dönem. Elbetteki fikrinizi, düşüncenizi en özgür ortamlarda en üst düzeyde dile getireceksiniz. Bunda sonuna kadar sizin arkanızdayım. Ama demokratik platformlarda, demokratik ve yasal ölçüler içinde asla anarşiye, bir başkasının hakkına tecavüz edecek bir hale düşmeden" dedi.

Altıparmak, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2013-2014 akademik yılı açılışı dolayısıyla üniversitenin konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, heyecan olmadığı sürece eğitimde kalitenin olmasının, fiziki şartların düzelmesiyle mümkün olamayacağını söyledi.

Erzurum'un ruhu olan bir şehir olduğunu ve bu ruhtan pay almanın önemli olduğunu vurgulayan Altıparmak, "Aynı zamanda büyük fırsat sunan bir şehir. Etrafınızda 15-16 ili tek tek tanıma, oraların kültürünü tanıma imkanı veren bir şehir. Etrafınızda 4-5 ülkeyi de tanıma fırsatı sunan bir şehir. Bölgenin merkezi konumunda" diye konuştu.

Dünyada eğitimin en iyi olduğu yerlerin kuzey bölgeleri olduğuna dikkati çeken Altıparmak, şunları kaydetti:

"Daha doğrusu soğuk bölgelerdir. Çünkü daha fazla ilgilenme, yani sıcağın gevşettiğini biliyorsunuz. Güneyde biraz daha zordur bu. Ama Erzurum'da bunu avantaja çevireceğinizi biliyoruz. Yurt konusundaki sıkıntılarınızı biliyoruz. Her yatırımcımıza, her sanayicimize 'burada yurt yapın' diye teşvik etmeye çalışıyoruz. Bir süre bu şekilde devam edecektir. Üniversite çağı dost edinme, tanış edinme anlamında çok çok önemlidir. Fırsatın kazası yoktur, bunu kaçırmayın. Tanış çok, yaren yok derler. Eğer yarenin çok olmasını istiyorsanız bugünleri iyi değerlendirin. Ama asla ve asla yaren olacak diye sizi ineklikle suçlayacak, çok çalışmakla suçlayacaklardan uzak durun. Fırsatın kazası yoktur. Bunu kaçırmayın."

"Kanınızın kaynadığı bir dönem. Elbetteki fikrinizi, düşüncenizi en özgür ortamlarda en üst düzeyde dile getireceksiniz. Bunda sonuna kadar sizin arkanızdayım. Ama demokratik platformlarda, demokratik ve yasal ölçüler içinde asla anarşiye, bir başkasının hakkına tecavüz edecek bir hale düşmeden. Bunun için de lütfen birbirimize saygıda, sevgide ve karşımızdakini anlamada biraz daha gayretli olalım" diye konuşan Altıparmak, "Saygıyı, karşımızdaki saygın olduğu için değil biz saygın olduğumuz için gösteririz. Saygıyı siz saygın olduğunuz için göstereceksiniz" dedi.

"Çağdaş bir üniversite, kalite odaklıdır"

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da iyi bir üniversitenin, çalışkan, akıllı ve entelektüel bir arkadaş ortamı demek olduğunun altını çizerek, üniversitenin sadece meslek eğitimi vermediğini ifade etti.

Meslek eğitimi veren kurumlara yüksekokul dendiğini ve öğrencileri iş hayatına hazırladığını belirten Yaylalı, "Üniversite eğitimi alanlar daha çok uğraştıkları disipline bir artı değer kazandırmaya çalışırlar ve üniversite idealde olması gereken haliyle bir düşünce üretme yeridir ve bilgi için inşa edilen kurumdur" diye konuştu.

Üniversitenin, bilgiyi ürettiğini, öğrettiğini, sunduğunu ve yaydığını anlatan Yaylalı, "Çağdaş bir üniversite, kalite odaklıdır. Üniversitede insan ve donanım açısından toplam kalite hedefine ulaşabilmesi için gerekli imkanların sağlanması esastır. Biz de çağdaş bir üniversite olma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Bu yıl itibarıyla öğretim üyelerinin bilimsel araştırmalarına bir milyon lira destek verdiklerini anlatan Yaylalı, üniversite bünyesinde kurulan Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi aracılığıyla ilin ve bölgenin, ekonomik, sosyal alandaki sorunları üzerine, kalkınma ajanslarıyla işbirliği yaparak, lisanüstü düzeyde çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından, Sermaye Piyasası Kurulu üyesi, yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, "Yönetim Sanatı" konulu ilk dersi verdi. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Muammer Yaylalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title