Haberler

Etienne Balibar'ın Katılımıyla

Güncelleme:

Ünlü Fransız düşünür Etienne Balibar, "Günümüz Dünyasında Şiddet, Siyaset ve Sürgün/Sürgünü Bozma" konulu uluslararası sempozyum vesilesiyle İstanbul'a geliyor.

"GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ŞİDDET, SİYASET VE SÜRGÜN/SÜRGÜNÜ BOZMA" SEMPOZYUMU İSTANBUL'DA DÜZENLENİYOR

7-10 Mayıs 2014

İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve
Galatasaray Üniversitesi

Ünlü Fransız düşünür Etienne Balibar, "Günümüz Dünyasında Şiddet, Siyaset ve Sürgün/Sürgünü Bozma" konulu uluslararası sempozyum vesilesiyle İstanbul'a geliyor. Paris'deki Uluslararası Felsefe Koleji (CIPh) girişimi, Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Galatasaray Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen sempozyum 7-10 Mayıs 2014 tarihlerinde farklı ülkelerden 30 araştırmacı ve akademisyeni İstanbul'da bir araya getirecek. Günümüzün en önemli Marksist düşünürlerinden Etienne Balibar'ın "Şiddet ve Medenilik" isimli kitabından yola çıkacak olan sempozyumun açılış gününde Etienne Balibar İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde "Şiddet, Siyaset, Medenilik" başlıklı bir konferans da verecek. Sempozyuma katılım ücretsiz ve serbest olacaktır.

Fransa ve Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkeden insan bilimleri ve felsefe alanlarındaki araştırmacıları İstanbul'da buluşturacak olan uluslararası sempozyum, politik, felsefi ve antropolojik boyutlarıyla siyaset, şiddet ve günümüzde medeniyet kavramları üzerine düşünmeyi amaçlamakta. Etienne Balibar'ın İletişim Yayınları'ndan Türkçe çevirisi Mayıs 2014'de yayınlanacak olan "Şiddet ve Medenilik" kitabının temel çalışma materyali olacağı bu sempozyumda "20. yüzyıldan sonra, savaş ve aşırı şiddet olayları karşısında siyaset hâlâ mümkün mü ?" sorusu gündeme gelecek.

Sempozyumun açılış günü Etienn Balibar İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde "Şiddet, Siyaset, Medenilik" başlıklı bir konferans da verecek. (7 Mayıs Çarşamba, 18:30). Katılımın serbest ve ücretsiz olduğu konferansta, Balibar, "Şiddet ve Medenilik" kitabındaki temel tezlerini güncelleyerek ele alacak. Günümüz dünyasında şiddet, koşullar, aktörler ve hedefler doğrultusunda olumlu ya da olumsuz etkiler doğurma olasılığı olan siyasetin hizmetindeki basit bir araç değildir. "Aşırı" bir şiddete dönüştüğü, her türlü direnme olanağını tehlikeye attığı zaman siyaseti yok etme riski taşır ve böylece siyasetin çözmesi gereken bir sorun haline gelir.

7-9 Mayıs tarihlerinde İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde, 10 Mayıs'ta Galatasaray Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan sempozyumdaki sunum ve tartışmalar boyunca simültane çeviri yapılacaktır. Katılımın serbest ve ücretsiz olduğu sempozyum sonrasında 11 Mayıs Pazar günü Etienne Balibar, Cezayir Lokantası'nda "Günümüzde şiddete rağmen siyaset imkanı" başlıklı bir panele de katılacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransız Kültür Merkezi Etienne Balibar İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title