Haberler

Esnaf Yönetimi Bakan Yazıcı'nın Görevini Karıştırırsa

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bugün Mısır Çarşısını gezdi, denetlemelerde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bugün Mısır Çarşısını gezdi, denetlemelerde bulundu. Mısır Çarşısı Esnafı Bakan Yazıcı'nın çarşı ziyareti anonslarla esnafa duyuruldu. Bakan Yazıcı Çarşı içinde gazetecilere açıklama yaptığı sırada Mısır Çarşısı Yönetimi anons yaptı. Anonsta Yazıcı Devlet Bakanı olarak duyuruldu. Bakan konuşmasını sürdürürken, hata fark edildi. 2 dakika sonra yeni bir anons yapıldı. Bu kez anonsta Bakan Yazıcı'nın görevi doğru olarak duyuruldu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı çarşımızı ziyaret ediyor denildi. Bazı dükkanları ziyaret eden, esnafla sohbet eden Yazıcı, satılan ürünleri de yakından inceledi. Yazıcı, üzeri açık olan ürünlerin kapatılmasını esnaftan rica etti. Yazıcı, piyasa denetimi ve gözetiminin önemli olduğunu söyleyerek, "Geçen yıl başlattık. Özellikle çocuklarımızın kullanacağı malzemeler, kalem silgi, ayabbı gibi metaryellerin sağlığa uygunluğu bakımından bir uygulamayı başlattık. Denetim sonucu sağlığa uygun olmayan ürünlerin sonuçları kamuoyuyla paylaşılıyor"dedi.

DOĞU BANK'TA YAPILAN OPERASYOR

Bir işletmeye gidip kaçak araması yapmanın yasal süreçleri olduğunu belirten Bakan Yazıcı, Doğu Bank'ta dün yapılan denetimlerde bin 100 kaçak telefona el konulduğunu söyledi. Yazıcı telefonların piyasa değerinin de 2 milyon lira olduğunu açıkladı. Benzer denetimleri sürdürdüklerini aktaran Yazıcı, bugün de Ambarlı Limanı'nda bir takım kaçak ürünlere el konulduğunu söyledi. Yazıcı benzeri alanlarda çalışacak 100 piyasa denetmen aldıklarını sınavla bin 100 denetmen daha alacaklarını sözlerine ekledi.

YEMEN'DE ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

" Yemen'de ele geçirilen silahlarla ilgili zaafiyet yok diyemem" sözlerinin hatırlatılması üzerini Yazıcı, " Türkiye'den gönderilen ürünler içinde şayet bunlar çıktıysa, Yemen Gümrük İdaresi Türkiye'den gönderilen konteynarlar içerisinden bunların çıktığını söylüyor. Aksi bir durum ortaya çıkıncaya kadar bu bilgiyi doğru kabul edeceğiz." dedi. Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Araştırmamızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Türkiye'de gümrük işlemleri yapılmış kolilerin içerisinden çıkmışsa, burada zaafiyet olmadığını hiç kimse söyleyemez. Konu tahkikat içinde. Teşvik Kurulundan bir kurul bu konuyu inceliyor. Dışişleri Bakanlığı ayrı bir soruşturma sürdürüyor. Liberya Bandralı bir gemi Mısır ve Suudi Arabistan limanlarına uğrar. Bu gemideki mallar Suudi Arabistan'dan da yükleniyor. Mühür söküldü mü sökülmedi mi bu konuda iddialar var ama kanıt yok elimizde. Konu o boyutlarıyla inceleniyor."

Bakan Yazıcı Mısır Çarşısı'ndaki incelemelerinin ardından Eminönün Meydanı'nda kurulu Kızılay çadırına giderek kan bağışında bulundu.

(BB) - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suudi Arabistan Türkiye Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title