Haberler

Esnaf Sorunun Çözülmesini İstedi

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde sanayi esnafı olarak faaliyet gösteren işyeri sahipleri sorunlarını belediye başkanı ve meclis üyelerine ileterek çözüm istedi.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Hilvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Salgın ile beraber aylık meclis toplantısına katılan sanayi esnafı, Hilvan'da yapılan sanayi sitesinde yeterli sayıda iş yeri olmadığı için ilgili esnafın yer bulamamaktan dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.

Daha önce Gölcük Yolu üzerinde faaliyet gösteren esnafın bir kısmı yeni sanayi sitesi alanına taşınmış bir kısmı da taşınmamıştı. Taşınmayan esnaf yüzünden yeni sanayi alanında iş yapamadıklarını dile getiren işyeri sahipleri, Hilvan Belediye Başkanından ve meclis üyelerinden sorunun çözümü noktasında kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

YAPILMASI GEREKENLER İÇİN SÖZ VERİLDİ

Yapılan görüşmeler neticesinde Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve belediye meclis üyeleri, hiçbir esnafın mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Hilvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığından ek işyerlerinin bir an evvel yapılmasını ve esnafın zor durumda kalmamasını istedi. Atılacak olan adımlar için de belediye olarak esnafa yardımcı olacaklarını söyleyen Bayık, "Amacımız Hilvan'ın gelişmesi ve ekonomik olarak kalkınmasıdır. Bir kısım esnafımızın yeni sanayi sitesi alanına taşınması ve bir kısmının da taşınmaması, sanayi esnafı arasında rahatsızlık yaratmıştır. Belediye olarak bu sorunun giderilmesi ve meydana gelen rahatsızlığın önüne geçmek amacıyla meclis üyelerimizle birlikte esnaflarımızla görüştük. Netice itibarı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nın yeni işyerleri yapması gerektiğini ve bu konuda gereken şekilde yardımcı olacağımızı belirttik" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title