Haberler

Esnaf Kurban Bayramına Sıkı Hazırlanıyor

Güncelleme:

Kurban Bayramı yaklaşırken, Anadolu'daki esnaf da hazırlıklarını tamamlama telaşı yaşıyor. Bıçaklar bileniyor, baharatlar hazırlanıyor ve tezgahlar yenileniyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Anadolu'daki esnaf da hazırlıklarını tamamlama telaşı yaşıyor. Bıçaklar bileniyor, kurban etlerini pastırma ve sucuk olarak değerlendirmek isteyenler için de baharatçılar, tezgahlarını yeniliyorlar. Kayseri'deki tarihi Kapalı Çarşı bitişiğindeki dükkanında bıçak satışı yapan Mehmet Tüfekçi, "Vatandaşlar kaliteli bıçak almak istiyorlarsa, Çin malından uzak dursunlar. Bıçakta ekstra kalite arayanlar da kendi imalatımız, yerli imalat bıçakları tercih etsinler. Kurbanı kesmek için 2 veya 3 numara olarak adlandırdığımız büyük boy bıçakları alabilirler. Bizim bıçakların sapları kaymaz özelliktedir. Kurbanın derisini yüzmek için de ayrıca imal ettiğimiz bıçaklar var. Kadınların mutfakta günlük işlerde kullanmaları için de 1 numara olarak satışa sunduğumuz bıçaklarımız mevcut" dedi.

Tüfekçi, büyükbaş hayvanların kolay ve zahmetsiz yere yatırılmalarını sağlayan ve 'Yıkmatik' olarak isimlendirilen düzeneği de tanıttı. Yıkmatik'te kalın zincirden yapılmış ve 3'ü seyyar 1'i sabit 4 düzenek bulunduğunu, bu düzeneklerin hayvanın ayaklarına takıldığını, düzenekte bulunan kalın halatın çekilmesiyle de hayvanın rahat bir şekilde yere yatırıldığını anlatan Tüfekçi, "Bu Yıkmatik sayesinde kurbanı kesecek olanlar zarar görmez ve hayvan da eziyet çekmez. Bu düzeneğin kullanımı da çok kolay" ifadelerini kullandı. Bir başka bıçak satıcısı Soner Uçaner de, "Şu an kurban bayramı hazırlıkları içerisindeyiz. Satışlarımız şimdilik faal değil. Hazırlıklarımız devam ediyor" diye konuştu.

BAHARATÇILAR DA HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Kurban etlerini pastırma ve sucuk yaparak değerlendirmek isteyen vatandaşlar için hazırlık içerisinde olan baharatçılar da müşterilerini bekliyor. Baharatçı Yusuf Çoban, "Kurban bayramının yaklaşmasıyla biz de hazırlıklarımızı yavaş yavaş tamamlıyoruz. Şu an bir hareketlilik yok ama 10 gün sonra hareketliliğin başlayacağını ümit ediyoruz. Kurban Bayramı'nın İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri'de Kurban Bayramında pastırma ve sucuk yapımında bir artış oluyor. Biz de bağırsak ve baharat çeşitlerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Kayserimiz, anane ve geleneklerini devam ettiriyor" dedi. Baharatçı Ali Eldek ise, "Kurban Bayramı'nın tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Baharat fiyatlarımız geçen seneye göre artmadı. Kurbanla birlikte memleketimizin yöresel sucuk yapma, pastırma yapma konusunda kısa bir açıklama yapalım. On kiloluk bir etin baharat tarifini yapayım. Etimiz orta yağlı olsun. 500 gram tatlı biber, 200 gram acı biber, 100 gram kimyon, 100 gram karışık baharat, 200 gram tuz, 20 metre bağırsak, 1 kilo da sarımsak kattığımızda 10 kiloluk etimizin malzemesi temin edilmiş olur" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Çin Halk Cumhuriyeti Kurban Bayramı Kayseri Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title