Haberler

Eskişehirli İş Adamları Makedonya'da

Uluslararası Eskişehirli Sanayici İş Adamları ve Girişimciler Derneği'nden (ESİDER) 18 kişilik heyet, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen iş forumuna katıldı.

Uluslararası Eskişehirli Sanayici İş Adamları ve Girişimciler Derneği'nden (ESİDER) 18 kişilik heyet, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen iş forumuna katıldı.

ESDER ve Kuzeybatı Makedonya Ekonomi Odası işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye ve Makedonya'dan iş adamlarının katılımıyla gerçekleşen iş formuna, Makedonya Milletvekili Behicuddin Şehabi, eski Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazcan, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Şenol Türkyılmaz ve Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Güvenç de katıldı.

İş formunun açılışında konuşan Yılmazcan, Makedonya ve Türkiye arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkileri bulunduğunu söyledi. Bu ilişkilerin pekiştirilmesi gerektiğini belirten Yılmazcan, "Bizim buraya gelişimizin asıl nedeni de budur. Kardeşliğimizi ve dostluğumuzu, ekonomik ilişkilerle sağlamlaştırmaktır. İnşallah bu gezimiz bundan sonraki ekonomik anlaşmaların da temelini oluşturur. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası ticarette çok güzel bir prensibi var. Başbakanımız 'kazan kazan' prensibini tavsiye etmektedir. İlişkilerimizde tek taraflı bir kazanım olmayacak. İki taraf da kazanırsa dostluğumuz, kardeşliğimiz ve ekonomik birlikteliğimiz daha uzun sürecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, tarım, hizmet sektörü, ithalat ve ihracat alanlarında fikir alışverişinde bulundu.

ESİDER heyetindeki iş adamları, nisan ayında geniş çaplı bir katılımla yeniden Makedonya'yı ziyaret edeceklerini belirtti.

-Makedonya, tarım alanında yatırımcı bekliyor-

Bu arada, Makedonya Tarım Orman ve Su İşleri Bakanlığı yayınladığı ilanla, Gevgeli, Negotino, Delçevo, Resne, Manastır, Valandova, Berova ve Sveti Nikole yerleşkelerinde toplam 627 hektar büyüklüğündeki tarım alanının kiralanacağını duyurdu.

Bakanlığın ilanına göre, zeytin bahçeleri oluşturmak isteyenlere 50, üzüm ve meyve bahçeleri oluşturmak isteyenler ile köy turizmi ve spor alanları işletmek isteyenlere 30, diğer tarımsal ürünler için 15, çayır olarak kullanmak isteyenlere de 15 yıllığına söz konusu yerleşim yerleri yakınlarındaki alanlar kiralanacak.

Projeye ilgi gösteren özel ya da tüzel kişilerin öncelikli tarımla uğraşmaları şartı aranırken, ülkede şirket kuran yabancıların da bu haktan yararlanabileceği belirtildi.

İlgilenen kişi ya da kurumlar, 20 günlük başvuru süresi içerisinde ilgili belediyelerdeki şubelerden katılım formu alarak teklifte bulunabilecek.

Muhabir: Mürteza Sulooca - Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - ÜSKÜP

Kaynak: AA / Ekonomi

Kahramanmaraş Makedonya Türkiye Üsküp Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title