Haberler

Eskişehir Şehitlerin Mezarlarına Karanfiller Bırakıldı

Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldıEskişehir'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü etkinliğinde şehitlerin mezarları ziyaret edilip dua okundu, mezarlara karanfiller bırakıldı.

Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı

Eskişehir'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü etkinliğinde şehitlerin mezarları ziyaret edilip dua okundu, mezarlara karanfiller bırakıldı.

Eskişehir Hava Şehitliği'ndeki törene Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Utku Çakırözer ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Hacı Şahin konuşma yaptı. Şahin, "Çanakkale'yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna 'Ya şehit ol, ya gazi' demek suretiyle vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Çanakkale öyle bir yer ki yokluk varlığı, maneviyat maddiyatı, özgürlük sömürgeyi yenmiştir" dedi.

Törende, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Güngör Azim Tuna verdi. Vali Tuna, Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile törene katılanlar şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıp dua okudu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Çanakkale Güncel Haberler

title