Haberler

Eskişehir - Emekli Nöroloji Profesörü Özdemir, 'Kur'an Kadını Koruyor' Adlı Kitabını Tanıttı

Emekli nöroloji Profesörü Özdemir, 'Kur'an kadını koruyor' adlı kitabını tanıttı Emekli nöroloji profesörü ve Necla Özdemir Vakfı (NÖVAK) Başkanı olan Gazi Özdemir, "Kuran kadın koruyor" adlı kitabının tanıtımını yaptı.

Emekli nöroloji Profesörü Özdemir, 'Kur'an kadını koruyor' adlı kitabını tanıttı

Emekli nöroloji profesörü ve Necla Özdemir Vakfı (NÖVAK) Başkanı olan Gazi Özdemir, "Kuran kadın koruyor" adlı kitabının tanıtımını yaptı.

Prof.Dr.Gazi Özdemir, NÖVAK'ta düzenlediği basın toplantısında yazdığı Kuran kadını koruyor adlı kitapla ilgili bilgi verdi. Türkiye'de son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarında artışın olduğunu belirten Özdemir, 2002 yılında 66 kadının öldürüldüğünü, 2014 yılında ise bu sayısının 294'e yükseldiğini söyledi. Özdemir şöyle devam etti:

"Bu artışta iki tane önemli etken düşünüyorum. Bir tanesi ekonomik sıkıntılar, ikincisi ise maalesef din konusu. Yıllarca, asırlarca, 1400 yıldır, Kuran'daki kadına yönelik yorumlar ve tercümeler sadece erkekler tarafından taraflı olarak yapılmıştır. Erkekler, maalesef bizler Kuran'daki gerçek bilgileri gizlemişiz, saklamışız ve değiştirmişiz, kadının aleyhinde yorumlamışız."

HZ.MUHAMMED VE ATATÜRK EN BÜYÜK KADIN DEVRİMCİ

Kuran'ın geneline bakıldığında kadın aleyhinde tek bir kelimenin olmadığını ifade eden Prof.Dr.Gazi Özdemir, "Kuran tarihte Hz.Muhammed aracılığıyla en büyük devrimi yapan kitaptır ve Hz.Muhammed en büyük kadın devrimcisidir. Zamanımızda da en büyük kadın devrimcisi Atatürk olmuştur" diye konuştu.

Kuran'daki Nisa suresinin, kadınlar suresi olduğunu belirten Özdemir, erkekler suresi diye bir surenin olmadığını söyledi. Ergenlik dönemini Kuran'ın bilinçli dönem olarak kabul ettiği vurgulayan Özdemir "Ergenlik dönemini bilinçli dönem kabul ettiğine göre çocuk gelinler konusu da Kuran'da yasaklanmıştır" dedi.

KİTAP 12 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Yaptığı araştırmada Kuran'da kadının korunmasına dair saptamış olduğu bilgileri açıkça, gizlemeden ve değiştirmeden insanlara anlatan bir kitaba rastlamadığını söyleyen Prof.Dr.Gazi Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demek ki 14 asırdır hem erkek, hem de kadınlarımız, kızlarımız Kuran'daki gerçek bilgilerden cahil oluşlarından dolayı kadına şiddeti ve öldürmeyi dinen sakıncalı bulmamakta ve kolayca yönelmektedirler diye bir sonuca vardım. Erkeği yetiştiren anneler de çocuklarını Kuran böyle söylüyor denilen bu yanlış bilgiler temelinde yetiştirmektedirler. Bu kitabı yazmamın ilk amacım, kadının şiddetinin dine dayandırılarak azaltılmasına fayda sağlamak olmuştur. Diğer bir amacı da Vakıf kitabı olarak, burslu öğrenci sayısının artmasına faydası olsun diyedir. Kitapta 12 bölüm bulunmaktadır. Kadının tarihte farklı ülkelerdeki konumuna, Allah'ın yaratılışta kadını koruduğuna, Kur'an'ın kadını erkek ile eşitlediğine, kadını koruduğuna, namus ikazının önce erkeğe yapıldığı ve erkeği sorumlu tuttuğuna, Kur'an ayetleri temelinde Kadının kıyafetine ve Kadının dövülmemesine yönelik Kuran'ın yaklaşımı ve Kadına şiddetin önlenmesi için önerilerimin olduğu bölümler kitapta yer almaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazi Özdemir Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title