Haberler

Eskişehir - Dünya Hukukçuları Eskişehir'de Buluştu

Dünya hukukçuları Eskişehir'de buluştu ANADOLU Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü tarafından düzenlenen '8'inci Uluslararası GAJE ve 13'üncü Uluslararası IJCLE Konferansları', Eskişehir'de başladı.

Dünya hukukçuları Eskişehir'de buluştu

ANADOLU Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü tarafından düzenlenen '8'inci Uluslararası GAJE ve 13'üncü Uluslararası IJCLE Konferansları', Eskişehir'de başladı.

Eskişehir'de 22-28 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliğe 55 ülkeden 350 hukukçu katıldı. Etkinliğin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ufuk Aydın etkinliğin ev sahibi olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Prof.Dr.Aydın etkinlikle ilgili gazetecilere şu bilgileri verdi: "Kongremizin mottosu, 'Adil bir toplum için adalet eğitimi'. Etkinliği, bir uluslararası örgüt ile işbirliği içerisinde yapıyoruz. Dünya üzerinde evrensel hukuk eğitimi, adalet eğitimi. Bunun dünya kongresini gerçekleştiriyoruz ve bu sekizincisi. Bundan önce İspanya'da, Hindistan'da, Güney Amerika'da, Polonya'da ve dünyanın birçok ülkesinde gerçekleşmiş çok geniş katılımlı bir toplantı. Tüm dünyadan 350'nin üzerinde yabancı hukukçu konuğumuz var. 55 ülkeden katılım gerçekleşti. Adalet eğitimine, ülkemizdeki adalet eğitimine, tüm dünyadaki adalet eğitimine yeni bir vizyon sağlamayı amaçlayan bir toplantı. 4 gün sürecek ve devamında 2 gün çalıştayımız olacak. Özellikle Amerika'dan gelen konuklarımız hukuk alanında gerçekten çok söz sahibi insanlar. Harvard, Columbia üniversitesinden gelenler var. Her ülkenin önde gelen üniversitelerinin, önde gelen profesörleriyle beraberiz. Avustralya'dan Güney Amerika'ya, Güney Afrika'dan Asya'ya, Avrupa'ya, Amerika'ya kadar konuklarımız var."

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Üniversitesi Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title