Haberler

Eskişehir Destici ile Büyükerşen, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin Açılışını Yaptı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, helikopterinin düşmesi sonucunda yaşamını yitiren BBP eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verildiği Eskişehir'deki 'Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin açılışını yaptı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, helikopterinin düşmesi sonucunda yaşamını yitiren BBP eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verildiği Eskişehir'deki ' Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin açılışını yaptı.

Şeker Mahallesi Otogar yanı, Kentpark karşısındaki caddeye ' Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi' adı verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Yılmaz Büyükerşen, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk siyasi hayatında önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Büyükerşen şöyle devam etti: "Aramızdan ayrılışı büyük üzüntü yarattı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Yazıcıoğlu'nun ismini bir caddeye vermek ve aynı zamanda Sayın Bülent Ecevit'in de ismini yaşatmak için meclisten karar aldık. Hem Rahmetli Ecevit'in hem de rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun isimlerini taşıyan caddelerimiz artık bundan böyle onların isimleriyle hizmete devam edecek. Ben her iki partinin de rahmetli olan genel başkanlarını bir kere daha rahmetle anıyor ve yattıkları yer nur olsun diyorum."

'YAZICIOĞLU LİDERLİĞİ KABUL EDİLEN BİR ŞAHSİYETTİ'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Destici şunları söyledi: "Emeği geçenlere bu caddeye şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmesinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu çok önemli siyasi adamlarından birisiydi. Sadece Türkiye'de değil, Türk İslam dünyasının tamamında bilinen ve liderliği kabul edilen bir şahsiyetti. BBP Muhsin Yazıcıoğlu liderliğinde kuruldu. Şehit rahmetli liderimizi ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. " Konuşmaların ardından Mustafa Destici ile Yılmaz Büyükerşen, 'Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin tabelası ile yönlendirme levhasının açılışını birlikte yaptı.

MİLLETTEN GELEN TALEPLERE KULAK TIKAMAM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tören sonrasında basın mensuplarının yönelttiği çeşitli soruları da yanıtladı. Destici, bir gazetecinin "MHP ve Saadet Partisi ile bir ittifakınız söz konusu olabilir mi? Gelişmeler ne durumda?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "Tabii ki Türkiye'deki siyasi partiler yasası ve seçim kanunu maalesef Türkiye'de temsil adaletini tam olarak yansıtmıyor. Hatta hiç yansıtmıyor. BBP milletin gönlünde taht kurmuş bir siyasi parti. 22 yıl boyunca hep önceliğini milleti, ülkesi ve devleti için asla parti menfaatini öne koymamıştır. Dolayısıyla ben tabanımdan, milletten, kamuoyundan gelen taleplere kulak tıkamam. Milletimiz, tabanımız bizim ve onların onayladığı bir siyasi parti ile seçim işbirliği yapmamızı arzu ediyorsa, bunu da milletin, ülkenin faydasına görüyorsa, bu da yapılan saha çalışmalarında yüksek oranda bir sinerji yaratıyorsa bu konuda herkes hemfikir.O zaman sorumluluktan ve tabanın bizden isteği arzudan kaçamayız. Yelpazenin sağında olan başta MHP ve Saadet Partimiz olmak üzere siyasi partilerle işbirliği içinde olabileceğimizi ve bunun sonuna kadar kovalayacağımızı daha önceden de ifade ettim, bugün bir kere daha ifade etmekten çekinmiyorum ve tereddüt etmiyorum. "

BÜTÜN CEMAATLER PARTİMİZİ DESTEKLESİN,MEMNUN OLURUM

Destici, "Bazı cemaatlerin BBP destekleyeceği söyleniyor, böyle bir şey var mı?" şeklindeki soru üzerine ise şöyle konuştu:

"Valla ben isterim ki bütün cemaatler BBP partimizi desteklesin, memnun olurum ve bundan hiç sıkıntıda duymayız. Ama bazı çevreler bu seçim işbirliğinden müthiş bir şekilde ürkmüşe ve korkmuşa benziyor. Korkmalarında da ürkmelerinde de bir yanlışlık yok. Çünkü bu seçim işbirliğinin yapılan saha çalışmalarında iktidar olacağı çok açık ve net bir şekilde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla da benim partimin de içinde olduğu işbirliğinde bu çatıyı bütün cemaatlerin desteklemesini arzu ederim. Bütün cemaatlere de çağrım BBP desteklemeleridir. iktidar partisine yakın belli basın mensupları bir cemaatimizi paralel yapı olarak ilan etmişler. Onlara söyleyeceğim söz de şudur. Eğer ortada bir örgüt varsa, 10 yıldır o zaman buna yardım ve yataklık yapanlar kim? Eğer bir örgüt yargılanacaksa o zaman yardım ve yataklık yapanlar da yargılanır. Eğer biz iktidara geldiğimizde bir örgüt görürsek yargılarız yardım ve yataklık edenleri de bunun dışında tutmayız. Türkiye'yi 13 yıla yakın yöneten bir iktidar var. Türkiye'de iyi olan şeylere nasıl sahipleniyorlarsa olumsuz olan her şeyin de sorumlusu iktidardır. İktidar hukuk içerisinde varsa suç işleyen, yanlış yapan, KPSS' de hile mi yapmışlar verirsin en ağır cezayı. Ben de onun yanında olurum."

Görütüntü Dökümü:

---------------------------

-Muhsin Yazıcıoglu Caddesi'nin açılışına katılanların,

-Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in konuşması,

-BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin konuşması,

-Cadde tabelalarının açılışından,

-BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin basın mensuplarının sorularını yanıtlamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,(DHA)

========================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
title