Haberler

Eskişehir'de Yeni Binada Meydana Gelen Çökmeler Endişelendiriyor

Eskişehir'de bir apartmandaki hanelerin çeşitli bölgelerinde çökmeler meydana gelirken, asansör dairesinin tavanında meydana gelen çökmeler bina sakinlerine büyük endişe yaşatıyor.

Uluönder Mahallesi Selva Sokak'ta 2 yıl önce inşa edilen sitedeki 5 katlı bir apartmanın çeşitli bölgelerinde çökme ve dökülmeler meydana geliyor.

Apartman sakinlerinden Murat Harman, yaşadığı evin yatak odası ve oturma odasındaki çökme ve dökülmelerden dolayı tek odasında yaşayarak mağdur durumda olduklarını dile getirdi. Evli ve bir çocuk babası Harman, yaklaşık 5 aydır bu sorunu yaşadıklarını belirterek, "Burası 5 katlı bir bina ve 1’inci katta da yaşandı. Evinin salonunda oturan bir öğretmen arkadaşımız var ve öğrencilerine odada ders anlatırken evinin salonu tamamen yere çöktü, eşyalar zarar gördü. Altında birileri olsaydı bekli de hayatını kaybedecekti. Ardından yaklaşık birkaç ay sonra 3’üncü katın koridor boşluğunun tavanı çöktü. Allah'tan yine altında kimse yoktu ama gerçekten büyük bir çöküntüydü. 4’üncü katta da yine aynı olay oldu. 4’üncü katın salonundaki tavan çöktü. Geçtiğimiz günlerde ben işten geldiğimde eve girdim ve büyük bir gürültü oldu. Acaba tavana hırsız mı girdi ya da bir şey mi oldu diye düşündüm. Bir de baktım ki asansör dairesinin tavanı çökmüştü" dedi.

Her katta 4 daire bulunduğunu ve 20 ailenin hayatının tehlikede olduğunu ifade eden Harman, "Burası 20 tane ailenin yaşadığı bir apartman ve 20 tane aile bu asansörü aktif olarak her gün defalarca kullanıyor. Asansör dairesinde o makinelerin üzerine bir tavan çökmüş durumda. Belki de o asansör hasar gördü, ilerleyen günlerde başımıza bir şey gelecek. Şu an için hiç gelen bir yetkili yok, olay ile ilgilenen bir insan yok. Yıkıntı günlerdir o şekilde duruyor" diye konuştu.

"ÇÖKMELERDEN DOLAYI EVİMİN 2 ODASINI KULLANAMIYORUM"

Harman, deprem ve sarsıntı olmamasına rağmen bu durumun yaşanmasının binaların depreme dayanıksız olduğunun bir göstergesi olduğunu da anlatarak şöyle devam etti:

"Hiçbir deprem ve sarsıntı olmamasına rağmen bu çökme olaylarının olması bu apartmanın depreme dayanıksız olduğunu gösteriyor. Yani basit bir deprem olsa demek ki uyurken yatağımızda kafalarımıza bu tavanlar çökecek. Keza benim evim de öyle. Müteahhit yetkilileri gelip kontrol ettiklerinde, "Yatak odanızda yatmayın, bu odada yatmayın, şu odada yatmayın" diyerek bizi uyardılar fakat gelip tek bir kişi, 'Buralar kontrol edildi. Tavanlarınızı artık yapalım. Siz de bu şekilde yaşamaya devam etmeyin' demedi. Benim 4 aylık bir çocuğum var ve yaklaşık 5-6 aydır eşim, çocuğumuz doğduktan sonra bir odada yatıyor, ben de salonda yatıyorum. Evimin iki odasını bu yüzden kullanamıyorum."

Harman, yetkililerin bir an önce konuyla ilgilenerek gerekli önlemlerin alınmasını ve yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep etti.

GÜLÇİN ÖZDEN 

ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title