Haberler

Eskişehir'de Sezonu Açan Yapay Plaja İlgi Büyük

Güncelleme:

Eskişehir'de 8 yıl önce 400 ton kum getirilerek yaptırılan 350 metre uzunluğundaki yapay plaj, çevre illerden de büyük ilgi görüyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park içerisine 8 yıl önce yaptırdığı 350 metre uzunluğundaki yapay plaj sezonu açtı.

Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park içerisinde bulunan yapay plaj sezonun ilk gününde ilgi gördü. Açılışından itibaren bir saat içinde yaklaşık 500 kişinin geldiği plajda aileler ve erkekler için iki bölüm bulunuyor.

400 TON DENİZ KUMU GETİRİLDİ

Plajın işletmeciliğini üstlenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Belkent'in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Süzen, vatandaşların plaja yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Süzen şöyle konuştu: "Bu bozkırda ortasında böyle bir park yapıp, Akbük'ü aratmayacak bir plaj yapma hayalini gerçekleştiren Yılmaz Büyükerşen'e şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Bu plaj, kumuyla, su sıcaklığıyla, her gün yapılan testleriyle belki de dünyada ilk sayılabilecek bir plaj. Yenileme çalışmalarıyla 400 ton denizden beyaz kum getirildi. Plajımız 15 bin metreküp su alıyor. Plajın içerisinde bir de 50 metrelik olimpik havuz bulunmakta ve burada eğitimler verilmektedir. Ücretleri de herkesin yararlanabileceği seviyede tutmaya çalıştık. Şu anda açıldıktan itibaren bir saat içerisinde 500'ün üzerinde kişi geldi. Bu yaz çok sıcak geçeceğinden dolayı plaja gelenlerin sayısı fazla olacaktır. Önlemlerimizi de ona göre aldık. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 bin kişi gelmişti. Bu yıl sıcaklara bakarsak bu rakamın çok aşılacağını tahmin ediyoruz."

ÇEVRE İLLERDEN DE GELİYORLAR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Plaj ve Havuzlar İdari Sorumlusu Ercan Turan da yapay plaja çevre illerden de gelenlerin olduğunu söyledi. Turan "Vatandaşlarımızın beklediği gün bugündü. Plajın hazırlanması için çok büyük çaba gösterdik. Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah kazasız, belasız bir sezon yaşarız. Filtrelerden tutun da her şey tamamen yenilendi. Herkese iyi eğlenceler diliyoruz" dedi.

Plaja gelenler denizi olmayan kentte böyle bir plaj bulunmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Plaj, yaz sezonu boyunca sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hafta içi herkese 10 lira, hafta sonu 16 yaş altı için 10 lira, 16 yaş üstü için ise 15 lira karşılığında hizmet veriyor.

İşte Eskişehir'in yapay plajından kareler;

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökmeydan Eskişehir Akbük Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (38)

chpli:

chp yapar akp bakar.

48
2
yanıtYanıtla
sinan martin:

havuz her yerde var be chp li. . . sen bi otur düşün haftasonu eskişehirde ne yapabilirsin. . . en çok 4 haftasonu değerlendirebilirsin eskişehirde . . . gitte bir bursa kayseri konyada gör belediyeciliği

yanıt2
yanıt3
Hayalet:

Eskişehir, ortasından kanalizasyonlu dere geçen ve derenin etrafı sivrisineklerle dolu olan, sanat adı altında her tarafa heykeller dikilen bir şehir. İnsanlarına gelince birçoğu ukala, kendini beğenmiş. Birisinin bir hatasını görsem, onu herkesin içinde azarlasam, bende okumuş medeni bir insan karizması yapsam diye fırsat kolluyorlar. Hele birde 65-70 lik kokoş bayanlar var. Sabahtan akşama kadar gezmedik sokak bırakmazlar, akşam olunca tramvayda tepene dikilirler, yerde vermiyorlar diye.

18
19
yanıtYanıtla
26:

anten tak çekemiyorsan zübüş

yanıt2
yanıt1
Eskisehirliyim:

Ne o kiskandin mi AKP li. Adam gibi adam ol da Sezarin hakkini Sezara ver! Yilmaz büyükersenin basarisini hangi AKP li belediye baskani gösterdi. Siz sadece rantcilari adam edersiniz, parsel parsel satar, kendi cebinizi doldurursunuz. Eeee dininiz imaniniz para olunca. . .

yanıt8
yanıt1
KIBRIS GAZISI:

ESKISEHIRI TÜRKIYENIN EN IYI SEHRI YAPMAK ICIN CIRPINAN I BASKAN DIGER BELEDIYELERE ÖRNEK OLMALI BELEDIYE HALKA HIZMET ICIN VARDIR PARTI VE TERÖRISTE YARDIM ICIN DEGIL AYRI AILE KISMI OLMASIDA TAKTIRE DEGER

28
3
yanıtYanıtla
TARAFSIZ VATANDAŞ:

Eskişehir yıllardır CHP yi seçmesinin bir anlamı vardır türkiyenin en çok çalışan başkanı ve en sevilen başkanı YILMAZ BÜYÜKERŞEN dir

26
1
yanıtYanıtla
bırak:

iyide oradaki öğrencilerin nufusu eskisehir değilki yani eski sehir için oy kullanamazlar. yani taban ( chp li değil ? chp li

yanıt8
yanıt0
bozüyüklüü:

eskişhiri ögrenciler oy kulanıyorsa akp yide göçmenler türk vatandası olup akp kazanıyor demezmii insan

yanıt0
yanıt0
SAKO ARNAVUT KÖY İST:

PROF DR . YILMAZ BÜYUK ERŞEN CUMHUR REİS OLACAK ADAM GİBİ ADAM PARTİ FARK ETMEZ. . HELAL OLSUN 20 SENEDİR ÇALIŞIP DİDİNDİ ESKİŞEHİR İÇİN VATANSEVER ADAM. .

21
4
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title