Haberler

Eskişehir'de Köy Camisinde İmam Krizi

Kanlıpınar köyü camisinde, başka yere atanan imamın lojmanı boşaltmaması, yeni imamın ise bu yüzden göreve başlayamaması krize yol açtı.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Kanlıpınar köyü camisinde, başka yere atanan imamın lojmanı boşaltmaması, yeni imamın ise bu yüzden göreve başlayamaması yüzünden vakit namazları kılınamıyor.Yaklaşık 200 kişinin yaşadığı Kanlıpınar köyünden Seyitgazi ilçesi Gökçegüney köyüne atanan imam Ahmet Dinç, rahatsız olduğu gerekçesiyle sağlık raporu alıp lojmandan çıkmayınca, Alpu ilçesi Söğütçük köyünden yeni atanan imam Halil Ünal da evini taşıyamadı. Ünal, kiralık ev bulamadığı için göreve başlayamadı. Bunun üzerine vaakit namazını kimse kıldıramayınca cami kapısına kilit vuruldu.İl Müftülüğü ve Odunpazarı Kaymakamlığı tarafından, yabancı kişilerin içeri girerek zarar vermemesi için cami kapısının kilidi değiştirilerek anahtarı ise köy muhtarı Faik Çelik’e verildi. Çelik, camide normal vakit namazlarının kılınmadığını, cuma namazlarının kılınması için ise merkezden imam geldiğini ifade etti. Mağduriyetin devam etmemesi için eski imamın lojmanı boşaltması gerektiğini ifade eden Çelik, ‘‘22 Temmuz tarihinde Ahmet Dinç hocanın tayininin Seyitgazi Gökçegüney köyüne çıktığı bildirisi geldi. 3 Eylül tarihinde de yeni imam atandı. Lojman boşalmayınca yeni imam göreve gelmedi. Köyde de kiralık ev yok. Konuşmak için Ahmet Dinç hocayı muhtar odasına çağırdım ancak gelmedi. Köyümüzdeki 12-13 cemaat vardı ama dağıldığı için artık onlar da yok. Bana müftülükten gelen emirde, ‘Caminin kilidini değiştir ve anahtarı al’ dediler. Anahtar bir bekçide, bir de bende var. Köyümüzde iki imamımız var fakat görevde imam yok’’ ifadelerini kullandı.Yaşanılan durum sonrası cemaatin evlerde namaz kıldığını belirten köy sakini Halil İbrahim Öztürk ise, ‘‘Cami vakit namazlarında kilitli. Müftüye gittik, ‘Biz muhtara, 'Camiyi kilitle' demedik’ diyor ancak muhtar da, ‘Müftü söylüyor’ diyor. Bunu kanıtlasınlar bize. Hemen hemen bir aya yakın süredir cami kilitli ve cemaat dağıldı. Kapılar kapalı olduğu için gelen cemaat 3 kişi kaldı’’ şeklinde konuştu.

Köy halkı da yaşanan imam krizinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Eskişehir İl Müftülüğü yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

GÜLÇİN ÖZDEN

ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Dinç Eskişehir Seyitgazi Alpu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title