Haberler

Eskişehir'de Kadınlar 'Köprü Ördü'

Eskişehir'de 8 kuruluş tarafından düzenlenen 'Köprüler Örüyoruz' etkinliği kapsamında Porsuk Çayı Köprüsü'ne ilçe ve köylerdeki kadınların tarafından örülen motifler asıldı.

Eskişehir'de 8 kuruluş tarafından düzenlenen 'Köprüler Örüyoruz' etkinliği kapsamında Porsuk Çayı Köprüsü'ne ilçe ve köylerdeki kadınların tarafından örülen motifler asıldı.

Eskişehir Büyükşehir, Tepebaşı ile Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi, Odunpazarı Kent Konseyi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM) ile Anadolu Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AKAUM) ortaklaşa düzenledikleri '8 Mart Emekçi Kadınlar Günü' kapsamında İstiklal Mahallesi'ndeki Porsuk Çayı köprüsünde 'Köprüler Örüyoruz' etkinliği gerçekleştirildi. Kadınlar adına konuşan Tepebaşı Belediyesi'nde görevli sosyal hizmet uzmanı Ecem Köse, Porsuk Çayı Köprüsü'nü kadın emeğinin sembolü olarak ördükleri motiflerle süslediklerini belirtti. Köse şunları söyledi:

"Eskişehir kırsalı ve şehir merkezinde yaşayan tüm kadınlar 'Köprüler örüyoruz' sloganı ile bir araya geldik. Kadın emeğinin sembolü olarak köprüyü süsleyen bu motifler Çifteler İlçesi'nde, Yahnikapan ve Karatepe Mahallesi'nde, şehir merkezinde yaşayan kadınlarımızdan geldi. Kadın emeğinin sembolü olarak 'Örme'yi kullandık. Çünkü kadınlar örerek toplumu da sanayiyi de kalkındırma gücünde. Emeğe saygıda hak ettiği yerde olmayan Anadolu kadını örgü örerek köprüler giydiriyor. Eskişehir'de yaşayan kadınlar olarak kadın dayanışmasını güçlendirmek; barış, eşitlik, değişim, yaşamak ve yaşatmak adına birbirlerimizle köprüler örmeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Porsuk Çayı köprüsündeki kadınların ördükleri motiflerin üzerine konulan siyah bez alkışlarla kaldırıldı. Kadınlar köprü üzerinde motiflerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Odunpazarı Belediyesi Tepebaşı Porsuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title