Haberler

Eskişehir'de Cinsel İstismar Önergesi Protestosu

ESKİŞEHİR'de aralarında Tepebaşı Merkez İlçe Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç'ın da bulunduğu grup, cinsel istismar önergesini protesto etti.

ESKİŞEHİR'de aralarında Tepebaşı Merkez İlçe Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç'ın da bulunduğu grup, cinsel istismar önergesini protesto etti.

Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 40 kişi, 'Çocuk istismarcılarını korumaktan vazgeçin. Tecavüz suçtur, meşrulaştırılamaz' yazılı pankart açtı. Cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da katıldı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir okudu. Demir şunları söyledi:

"Türkiye, bu düzenlemeyi hayata geçirdiği anda çocuk cinsel eylemlilik rıza yaşında dünyanın en düşük yaşını belirlemiş olan tek ülke olacaktır. Böylesi bir durum çocuğun üstün yaranının korunması ilkesine aykırıdır. Çocuğun insan hakları gereklerinin yerine getirilmesi ve bu konuda elde edilen kazanımların kaybedilmesi anlamına gelmektedir. Doğuracağı insanlık dışı sonuçları şimdiden bilenen bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir."

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan grup daha sonra dağıldı. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Tepebaşı Porsuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title