Haberler

Eskişehir - CHP'li Yüksel: Esad'ın Anayasasının Aynısı Bize Getiriliyor

CHP'li Yüksel: Esad'ın anayasasının aynısı bize getiriliyorCHP Eskişehir Miletvekili Cemal Okan Yüksel, "Kendi deyimleriyle zalim Esad, diktatör Esad, katil Esad dedikleri Beşar Esad'ın anayasasının aynısı bize getiriliyor.

CHP'li Yüksel: Esad'ın anayasasının aynısı bize getiriliyor

CHP Eskişehir Miletvekili Cemal Okan Yüksel, "Kendi deyimleriyle zalim Esad, diktatör Esad, katil Esad dedikleri Beşar Esad'ın anayasasının aynısı bize getiriliyor. Ben kendi yaptığım tercümede Adalet ve Kalkınma Partisi'nin anayasa taslağının bel kemiği sayılacak 6 tane maddesinin motamot Suriye anayasasından alındığını saptadım" dedi.

Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir'deki Gökkuşağı Kafe'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en zor sürecinden geçtiğini ifade eden Yüksel, her gün şehit haberleri geldiğini söyledi. Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık şehit haberlerini kanıksadık biz. 7 Haziran'dan önce bir kişi, 2 Mehmetçik, 3 tane polisimiz şehit olsa yer yerinden oynarken bugün, her hafta sivil, asker, güvenlik görevlisi onlarca şehidimiz oluyor ama artık biz bunları hava durumu gibi, basit bir haber gibi algılıyoruz. İşte Türkiye'nin başına en kötü şey geldi, artık biz bu tür şeyleri kanıksıyoruz. Terör olaylarının yanı sıra Türkiye'de bir de siyasi terör estiriliyor. Türkiye yabancı bir ülkenin topraklarında savaşıyor. Ben bunun haklılığını ya da haksızlığını tartışmıyorum. Fakat artık Suriye'den gelen şehit haberlerine de alıştık. Bu süreç devam ederken, Cumhuriyetin bütün kazanımlarını yok edecek, parlamenter demokrasiyi ortadan kaldıracak, rezalet bir anayasa taslağını görüşeceğiz Pazartesi gününden itibaren."

CHP'nin avukat olan Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Esad'ın anayasasını Türkiye'ye getirmek istediğini öne sürdü. Yüksel şunları söyledi:

"Biz bu anayasanın Adalet ve Kalkınma Partililerin dediği gibi yerli, milli, Türkiye'ye özgü olduğunu zannediyorduk. Fakat kısa bir araştırmada gördük ki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin şu anda Suriye'de olmamıza neden olan ve kendi deyimleriyle zalim Esad, diktatör Esad, katil Esad dedikleri Beşar Esad'ın anayasasının aynısı bize getiriliyor. Ben kendi yaptığım tercümede Adalet ve Kalkınma Partisi'nin anayasa taslağının bel kemiği sayılacak 6 tane maddesinin motamot Suriye anayasasından alındığını saptadım. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin zalim ve diktatör dediği Esat işte o anayasadan aldığı yetkilerle halkına senelerden beri zulüm yapıyor. 250 binden fazla insanın ölümüne sebep oldu. Türkiye Suriyeleşir mi? Eee, Türkiye Suriyeleşti."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Okan Yüksel Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title