Haberler

Eskişehir Barosu'ndan Tahir Elçi Açıklaması

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi’nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili Eskişehir Barosu tarafından açıklama yapıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili Eskişehir Barosu tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin bugün Sur ilçesinde yaptığı basın açıklaması sonrası uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

"İnsan Hakları mücadelesinin simge isimlerinden biri olan değerli başkanımızı kaybetmenin acısı ile yastayız" denilen açıklamada, "Hukukun üstünlüğünün egemen kılınması mücadelesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan başkanımıza yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Tahir Başkanımıza Tanrı'dan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, Diyarbakır Barosu'na ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Bu elim olaya karşı Eskişehir Barosu olarak kurumsal tepkimizi ortaya koymak üzere 30 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 11.30'da Eskişehir Adliyesi A Kapısı önünde tüm meslektaşlarımızın cübbeli olarak katılımları ile anma töreni düzenlenecek ve basın açıklaması yapılacaktır" ifadelerine yer verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Tahir Elçi Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title