Haberler

Eskişehir - Bakanı Avcı Türk Medyası Dünyaya Demokratik Medya Etiği Dersi Vermiştir

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eski bir iletişim hocası olarak bütün dünyaya medyada demokrasi nasıl savunulur, bunun dersini veren Türk medyasına, Türk televizyonlarına özellikle teşekkür ediyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eski bir iletişim hocası olarak bütün dünyaya medyada demokrasi nasıl savunulur, bunun dersini veren Türk medyasına, Türk televizyonlarına özellikle teşekkür ediyorum. O gece, olayların başladığı tarihten bugüne kadar Türk televizyonları ayrım gözetmeksizin, hepsi için söylüyorum, hangi görüşte olursa olsun, hangi gruptan olursa olsun, hangi anlayışta olursa olsun, Türk medyası dünyaya demokratik medya etiği dersi vermiştir dedi.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 'Vatan İçin Nöbetteyiz' etkinliğine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Avcı, 10 bine yakın kişiye hitaben yaptığı konuşmada Türkiye'nin büyük bir badireyi atlatmakta olduğunu söyledi.

DÜNYA SİYASET TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILAN SAYFALAR OLUŞTU

Kalabalığın, etkinliğe vekilini gönderen Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen için 'Büyükerşen nerede, Eskişehir burada' diye bağırması üzerine Bakan Avcı şöyle konuştu

Vekili burada. Hepimiz buradayız. Parti ayrımı gözetmeksizin, düşünce, kanaat, mezhep ayrımı gözetmeksizin, hepimiz hep birlikte Türkiye'yiz, hepimiz bu al bayrağın altında birlikteyiz. Onun için müsterih olun Türkiye burada. Son 4 gündür yaşadığımız hadiseler sadece Türk demokrasi tarihi bakımından değil, aynı zamanda dünya siyaset tarihi bakımında da gerçekten altın harflerle yazılacak sayfalar oluşturdu. Biz o gece sadece bir yönetim biçimini, demokrasiyi savunmadık. Aynı zamanda al bayrağı savunduk. İstiklalimizi, devletimizi savunduk. Vatanımızı savunduk ve bunu millet yaptı. Millet o gün, o gece kendi iradesine al bayraklarla yollara düşerek, bütün millet ayağa kalkarak ne dedi 'Darbeye geçit yok' dedi.

Bakan Avcı, kalabalığı Türk Bayrağı'ndan başka bayrak ve Ak Parti flaması çıkartılmaması konusunda uyardı. Avcı 'İdam isteriz diye bağıran kalabalığa da, 'Bundan hiç şüpheniz olmasın. O dökülen masum kanların hesabı hukuk içerisinde en ağır biçimde sorulacak ve bunu hepiniz göreceksiniz dedi.

TÜRK MEDYASINA TEŞEKKÜR ETTİ

Darbe girişiminde yabancı basın yayın organlarının tutumunu eleştiren ve Türk medyasını öven bakan Nabi Avcı şunları söyledi

Ben bu şanlı mücadelede olağanüstü kahramanlıkları sergileyen, canları pahasına oradan oraya koşturarak merareti def etmek için olağanüstü bir gayret sarf eden bütün güvenlik güçlerimize, emniyetimize, polisimize, devletine, vatanına, milletine, bayrağına sadık silahlı kuvvetler mensuplarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, hangi partiden olursa olsun demokrasi aşağı vatandaşlarımıza, ilçe teşkilatlarına, kadın kollarına, gençlik kollarına ve özellikle eski bir iletişim hocası olarak bütün dünyaya medyada demokrasi nasıl savunulur, bunun dersini veren Türk medyasına, Türk televizyonlarına özellikle teşekkür ediyorum. Türk medyasına, Türkiye medyasına, radyolarına, televizyonlarına özellikle teşekkür etmemin çok özel bir sebebi de var. O gece dünyanın adı çıkmış güya objektif yayıncılığın simgesi haline geldiğini iddia eden birtakım yabancı yayın organları o gece sanki darbe başarılı oluyormuş gibi bir intiba oluşturmak için Türk televizyonlarının apaçık gösterdiği manzaralara rağmen, bütün Türkiye'den canlı yayınlar yapmalarına rağmen bunları görmezlikten gelerek kısa bir süre için işgal etmeye çalıştıkları TRT'den yayınladıkları uyduruk bir bildiriye dayanarak, bu yabancı yayın organları Türkiye'de sanki bir otorite boşluğu varmış gibi, sanki darbenin muvaffak olma ihtimali varmış gibi, bir intiba yaymak için özel bir çaba gösterdiler. Ama onlara en güzel cevabı Türk medyası verdi. O gece, olayların başladığı tarihten bugüne kadar, şu ana kadar Türk televizyonları, ayrım gözetmeksizin, hepsi için söylüyorum, hangi görüşte olursa olsun, hangi gruptan olursa olsun, hangi anlayışta olursa olsun, Türk medyası dünyaya demokratik medya etiği dersi vermiştir. Buradan hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.

BAŞKOMUTAN 'TEŞEKKÜR EDERİM' DEYİNCEYE KADAR NÖBETE DEVAM

Bakan Avcı İşimiz bitmedi, işimiz aslında yeni başlıyor. Dolayısıyla bu nöbet devam edecek. Bu nöbet başkomutan, sayın cumhurbaşkanı 'Teşekkür ederim' deyinceye kadar devam edecek dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title