Haberler

Eskişehir Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de Anıldı

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de anıldıESKİŞEHİR'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra 19 yaşındayken hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün üçüncü yılında Eskişehir'de anıldı.

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de anıldı

ESKİŞEHİR'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra 19 yaşındayken hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün üçüncü yılında Eskişehir'de anıldı.

Ali İsmail Korkmaz'ın ölüm yıldönümü nedeniyle Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 50 kişi akşam saatlerinde Köprübaşı Adalar önünde toplandılar. Ali İsmail Korkmaz ile 10 Ekim Ankara katliamını da anan grup 'Ali İsmail Korkmaz, 10 Ekim Ankara unutmadık!Katilleri tanıyoruz!' yazılı pankar açarak 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', şeklinde sloganlar attılar.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Ali İsmail Korkmaz'ı anma programında Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Emre Güneş okudu. Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün üçüncü yılı olduğunu belirten Emre Güneş şöyle dedi Ali'nin anısını inatla yaşatan bizler, ölümünün 3'üncü yılında bir kez daha unutturmayacağız demek için buradayız. 3 yıl önce 10 Temmuz günü hayata gözlerini yuman Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir Gezi isyancılarının onuru ve asla unutmayacağı mücadele simgesi olmuştur. Uğradığı hain pusu hala akıllarımızda, Ali'ye atılan son tekme hiç silinmedi hafızamızdan. Doktorundan polisine, esnafına kadar suç paylaşımı yapılmış bir cinayetin kurbanı haline getirilen Ali İsmail'i asla unutmayacağız, unutursak kalbimiz kurusun. Ankara katliamının 9. ayında, Ali İsmail'in 3. ölüm yıldönümünde buradan tekrar haykırıyoruz; AKP ve sarayın geleceği için katliamlara kurban gitmeyeceğiz. Bu ölümleri bize reva görenlerden er yada geç hesap soracağız. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Ali İsmail Korkmaz Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title