Haberler

Eskiden Göç Veren Köyler Çilek Sayesinde Göç Alıyor

Güncelleme:

Manisa'da işsizlikten dolayı göç veren, büyükşehir öncesi köy olan Köprübaşı ve Yuntdağı mahalleleri çilekle tanışınca göç alır hale geldi.

Manisa'da işsizlikten dolayı göç veren, büyükşehir öncesi köy olan Köprübaşı ve Yuntdağı mahalleleri çilekle tanışınca göç alır hale geldi. Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, "Eskiden göç veren, dışarıya işçi gönderen Köprübaşı ve Yuntdağı köyleri çilek üretimi sayesinde artık göç alıyor" dedi.

HASAT BAŞLADI YÜZLER GÜLDÜ

Hasat sezonu başlayan çilek, üreticisinin yüzünü güldürdü. Manisa'da önemli bir tarım ürünü haline gelen çilek; bağcılık, zeytincilik ve kirazdan sonra son yıllarda büyük rağbet görüyor. Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, "Çilek son yıllarda Manisa'da gelişen bir tarım ürünü haline geldi.

Yaklaşık 2 bin çiftçi çilek üretiyor. Bu ürünümüzün bir kısmını yurtdışına ihraç ediyoruz. Yıldan yıla artarak bugün 5 bin dekar alanda çilek üretiliyor ve 15 bin tonun üzerinde verim elde ediliyor. Üretilen ürünlerin büyük kısmı ülkemiz içinde tüketiliyor. Yıldan yıla değişmekle birlikte geçen yıl itibariyle 900 ton çilek ihraç ettik. Manisa'ya önemli bir döviz getirisi oldu" diye konuştu.


İLÇENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Manisa'da üretim yerleri hakkında bilgi veren Çebi, özellikle Köprübaşı ve Yuntdağı köylerinin çilek üretimiyle kaderlerinin değiştiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Manisa'da çilek üretimi Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesi, Kula, Kırkağaç ve en yoğun şekilde Köprübaşı'nda yapılıyor. Köprübaşı'nda 4 bin dekar civarında üretim alanı var ve 12 bin ton verim alınıyor. Çilek üretimi Köprübaşı'nın kaderini değiştirdi. Eskiden sürekli göç veren, dışarıya işçi gönderen Köprübaşı artık dışarıdan göç alıyor ve çalışmak için işçiler geliyor. İlçeye güzel bir gelir kaynağı oldu."

YÜKSEK GETİRİSİ VAR

Çilek ihracatına destek verildiğini kaydeden Çebi, 30 bin liralık genç çiftçi desteklemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin çilek üretebileceklerini söyledi. Çebi, "Çileğin getirisi diğer ürünlere göre daha yüksek. Daha dar alanda yüksek verim elde ediliyor.

Ancak işçiliği çok fazladır. 2-3 aylık bir dönemde yüksek getiri sağladığı için tercih edilen bir ürün haline geldi. Çileği organik yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yakında organik üretime de geçeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hasan Çebi Köprübaşı Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (22)

tebrik ederim:

çalışarak, alın teri ile kazanan tüm köylülerimizi, tüm insanları tebrik ederim, bu da güzel bir örnek

25
0
yanıtYanıtla
DİYAR...21...SUR:

ALLAH BEREKETİNİ ARTIRSIN

23
1
yanıtYanıtla
oknn:

ama tayyip istifa. . . . . . . .

11
11
yanıtYanıtla
adalı:

Sefere katılıyorum. Tarımdan vazgeçmeyelim.

16
0
yanıtYanıtla
cahit demir:

Bakarmısınız yine gariban analar tarlada çalışıyor erkeklerse el pençe çilek sepetlerinin başında bekliyorlar Türkiye de tarımda halen kadınları amele olarak birçok bölgede çalıştırıyorlar mal esef erkekler kahvelerde oturuyor bu işsizlik tendeyil tembellikten başka bir şey deyil

14
2
yanıtYanıtla
akp:

tayyip amcanın sayesinde zengin olacaklar.

4
12
yanıtYanıtla
ard:

Tüketen bir toplumuz eh yemeyi sevenler bir toplumuz tarım iyidir amma devlet zengin jetine yatına ucuz mazot veriyorsa ciftciyede ayni şekilde verilmelidir çiftçinin yükü azalsin para kazansın tarıma yonelsin

12
0
yanıtYanıtla
Ercan:

en karlı kaanç üretim dir . her zaman. ama burada pazarlamacılara büyüğk iş düşüyor. özellikle yurt dısından hangi tür ürün talepbi var bunu araştırıp ona göre üretmek en mantıklısı. .

12
0
yanıtYanıtla
Hasan ÇiçekMobil-IOS:

Türkiyemizin kıymetini bilelim her şey başınıbulur yeterki bir olalım pir olalımAllah'ın izniyle her şey olur

12
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

gelin antalya kadriyede çilekin kralı 2 çifti su an para kazanmıyorlar bunlar sallıyor

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title