Haberler

Eski Katar Şeyhi, Picasso Tablosunu Rekor Fiyata Aldı Ama Sergileyemiyor

Güncelleme:

İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "Cezayirli Kadınlar" tablosunu rekor fiyata alan Eski Katar Başbakanı, tabloyu "müstehcen" olduğu için Katar'daki evinde sergileyemeyecek.

179 milyon dolarla New York'taki açık artırmada satılan en pahalı tablo unvanını kazanan Picasso'nun "Cezayirli Kadınlar" tablosunu eski Katar Başbakanı el Sani aldı. Ancak Sani tablo "müstehcen" olduğu için Katar'daki evinde sergileyemeyecek.

ESKİ KATAR BAŞBAKANI REKOR FİYATA ALDI

İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun açık artırmayla dudak uçuklatan bir fiyata satılan "Les Femmes d'Alger" (Cezayirli Kadınlar) adlı eserinin yeni sahibinin kimliği açıklandı. 179 milyon 365 bin dolarla dünya müzayede rekorunu kıran tablonun alıcısının, eski Katar Başbakanı Hamad bin Casim bin Cabir el Sani olduğu öğrenildi.

"MÜSTEHCEN" DİYE SERGİLEYEMEYECEK

Bir dönem Katar Başbakanlığı yapan Hamad bin Casim bin Cabir el Sani, açık artırmaya telefonla katılarak değerli tabloya sahip oldu. Ancak haber kaynakları, şeyhin bu tabloyu "müstehcen" olduğu için Katar'daki evinde açık bir şekilde sergileyemeyeceğini öne sürdü. Bu nedenle şeyhin tabloyu Londra'daki evlerinden birinde tutacağı tahmin ediliyor.

BİR SANAT MÜZAYEDESİNDE BUGÜNE KADAR SATILAN EN PAHALI ESER

ABD'nin New York kentindeki Christie's Müzayede Evi'nde açık artırmaya çıkarılan Picasso'nun "Cezayirli Kadınlar" tablosu, bir sanat müzayedesinde bugüne kadar satılan en pahalı eser unvanını almıştı.
Picasso, yağlıboya kübist çıplak kadınlar tablosunu, 1954-55 yıllarında 15 eserden oluşan ve A'dan O'ya dek harflerle sıralanan bir dizi halinde resmetmişti. Satılan tablo, serinin O versiyonu.

SHELL HİSSEDARI

200 milyar dolarlık bir fonun sahibi olan eski Katar Başbakanı el Sani'nin; Deutsche Bank, Volkswagen, Siemens, Shell, Tiffany ve Louis Vuitton gibi dünyanın dev şirketlerinde büyük oranda hisseleri bulunuyor. Katarlı el Sani ailesi sanat koleksiyonculuğu ile biliniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

New York Shell Katar Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

önderMobil-ANDROID:

yemin ederim bu insanlarla aynı dine sahip olmaktan utanıyorum uzak olun müslümanlardan ya.

5
10
yanıtYanıtla
HH Mobil-ANDROID:

ışte müslüman ların yüz karası o kadar çaresiz aç ay le var yoksul var parayı nere ye veriyorlar Allah bildiği gibi yapsın öyle şeh leri

6
0
yanıtYanıtla
garaMobil-ANDROID:

Allah alayınız In belasını versin

5
1
yanıtYanıtla
GAMZE.:

BU ARAPLAR KADAR GÖRGÜSÜZ MİLLET YOK LAN AYI ALDINDA NOLDU YİNE KIROSUN YİNE KIROSUN BİR SÜRÜ AÇ İNSAN VAR DÜNYADA YARDIM ETSEN ÖLUR MUSUN BAK ZENGİN ARABIN TEKİ JETİNDE OLDU SEN DE TABLONUNN ALTINDA ÖLURSUN BELKİ BULGUR PİLAVINI ELLERİYLE YİYEN MEDENİYETSZLER

6
0
yanıtYanıtla
Dara:

Arap Medeniyeti . . . . . . . . . . . . . . . ! Para var Kültür Yok . Müze var İzleyici Yok . . . . . . Bu Tabloyu Satın Almalarındaki en büyük Neden Tablonun İsmine '' Cezayir li Kadınlar '' Yani '' Arap '' kadınlar olmasıdır . . . Bunlar Ancak sahiplenebilirler fakat bu Kültürle hiç bir Zaman bu Eseri kendilerine mal edemezler

5
0
yanıtYanıtla
bruksel:

mustehcen olan tabloyla ne isin var adin musluman olabilir kalbinin muslumanlikla pek alakasi yokmus vaziyet bu

3
0
yanıtYanıtla
EBRU:

OHA LAN O PARAYLA KAÇ MİLYON İNSAN DOYAR YAZIK GÜNAH DEĞİLMİ BOSA VERİYOSUN O TABLO NE İŞİNE YARAYACAK PETROL AYISI GİTTE AFRİKADAKİ AÇ YAVRULARA YARDIM ET KIRO

3
0
yanıtYanıtla
sonikiliMobil-ANDROID:

illiyet din kan dil ırk renk soy sop üzerinden yaklaşırsanız..faşizan eğilimlerle sakat bir yaklaşım sergilersiniz..yeryüzünde iki şey vardır.. hak ve nahak.. yeryüzünde gördüğümüz herşey bu iki taraftan birindedir..aklı ve izanı zayıf insanlar!.. olayları!.. hep dar bir pencereden irdeleyip insanların tabiiyetleri üzerinden yorumlamaya çalışır..

1
0
yanıtYanıtla
EBRU:

IYYYYYYYY ŞU ARAPLARDAN İĞRENİYORUM YA O KADAR MÜSLÜMAN ÖLÜRKEN SESİNİZİ ÇIKARMADINIZ YA ALLAHIN LANETİ ÜZERİNİZE OLSUN PETROL AYILARI KROSUNUZ AMA PARA SİZDE ANCAK ALTINDAN KUVET YAPIN GÖRGÜSÜZ MİLLET

0
0
yanıtYanıtla
ABCmobilWeb@haberler.com:

Bunlar mal zaten gavurlar bunlari iyi kazikliyo iki taployla iki kalemle

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title