Haberler

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Avrupa’nın Türkiye’yi dikkate almadan karar alamayacağını söyledi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Avrupa'nın Türkiye'yi dikkate almadan karar alamayacağını söyledi.

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği 'Anadolu Yöresel Lezzetler Fuarı'na katılan Ala, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Fuara doğudan ve batıdan birçok derneğin katıldığına dikkat çeken Ala, "Bizi tarihten gelen kardeşliğimiz güçlü kılıyor. Osmanlı Devleti bir Avrupa ülkesiydi. Avrupa'da hiçbir karar Osmanlı'yı dikkate almadan alınamazdı. Şimdi de Türkiye'yi dikkate almadan ne Balkanlar, ne Ortadoğu, ne de Avrupa'da bir karar alınıp istedikleri gibi uygulama imkanı yoktur" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinden de bahseden Ala, "Şu anda bizim Almanya'da, Fransa'da, İtalya'da bir ülke nüfusu kadar Türk nüfusu var. Aslında milletimiz devletimizden önce Avrupa Birliği'ne girmiştir. Bizd e devlet olarak 78 milyon karar verdik, AB'ye gireceğiz dedik. Bunun gerekleri neyse yapıyoruz. Bizim Avrupa Birliği hedefinde Türkiye olarak kardeşliğimiz en önemli varlığımızdır" dedi.

Konuşmasının ardından fuarın açılışını yapan Ala, stantları gezerek mahalli lezzetlerin tadına baktı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Efkan Ala Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title