Haberler

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'den Patrikhane'ye Ziyaret

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terörün tuzağına düşmeden birlik beraberliğin korunması ve barış içinde yaşamak için yeni bir Anayasa yapılması gerektiğini belirtti.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terörün tuzağına düşmeden birlik beraberliğin korunması ve barış içinde yaşamak için yeni bir Anayasa yapılması gerektiğini belirtti.

Eker, İstanbul Kumkapı'daki Ermeni Patrikhanesi'ni ziyaret etti.

Ankara'daki terör saldırısını, Türkiye'nin demokrasisine, istikrarına, Türkiye'nin tüm kurumları ve vatandaşlarıyla herkese yöneltilmiş bir saldırı diye tanımlayan Eker, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin istikrarına yapılan bir saldırıdır. Bu insanlar vücutlarına bombalar bağlıyorlar, sadece kendi hayatlarını değil, bütün insanlığı öldürmek üzere bomba patlatıyorlar. Nasıl bir kindir, nasıl bir nefrettir, nasil bir ruh halidir ki bir insana bunu yaptıran? Bu duygunun var olması, sevgisizliğin, merhametsizliğin ürünüdür."

Eker, Diyarbakır'da Süryani ve Ermenilerle kardeşçe yaşadıklarını belirterek, Ermenilerin, Süryanilerin şehir kültürüne katkılarını anlattı.

Mehdi Eker, "Bir bütün olmalıyız. Reform yapmalıyız. Sürekli düşmanlık besleyen ve kandan beslenen bir zihniyet var. Bu adeta bir salgın hastalık gibidir. Terörün tuzağına düşmeden birlik beraberliğimizi korumalıyız. Eğer barış içinde yaşayacaksak yeni bir Anayasa yapmamız şarttır" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title