Haberler

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti İstanbul milletvekili Mehdi Eker, Anadolu Ajansı'nın (AA) 10. dilde yayına başlamasını çok önemli olduğunu belirterek, "Anadolu Ajansı, evrensel dillerin yanında, bizim uygarlık havzamızda ve ilgi coğrafyamızdaki bütün dillerde, yayın yaparak son derece önemli bir ihtiyacı karşılıyor" dedi.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti İstanbul milletvekili Mehdi Eker, Anadolu Ajansı'nın (AA) 10. dilde yayına başlamasını çok önemli olduğunu belirterek, " Anadolu Ajansı, evrensel dillerin yanında, bizim uygarlık havzamızda ve ilgi coğrafyamızdaki bütün dillerde, yayın yaparak son derece önemli bir ihtiyacı karşılıyor" dedi.

AA İstanbul Haberleri Editörlüğünü ziyaret eden Eker, İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, İdari İşler Müdürü Sabri Çelebioğlu, Spor Haberleri Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan ve Farsça Haberleri Editörü Hikmet Gök'le bir süre sohbet etti.

Burada yaptığı konuşmada AA'nın 10. yayın dili olarak Makedonca haber yayınına başlanmasını değerlendiren Eker, bunun çok önemli bir aşama ve gelişme olduğunu ifade etti.

"Gerçekte çok yerinde, çok olumlu bir proje. Anadolu Ajansı'nı öncelikle tebrik ediyorum" diyen Eker, "AA, bugün 10. dilde yayın yapmaya ve haber üretmeye başlayarak, evrensel dillerin yanında, bizim uygarlık ve medeniyet havzamızda, ilgi coğrafyamızdaki bütün dillerin tamamında yayın yaparak son derece önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Haber üretme, derleme, neşretme ve dünyaya yayma kuşkusuz bir ajansın bağlı bulunduğu devletin ve milletin dünyayla entegrasyonu ve etkileşimi açısından çok önemlidir. Bu, küresel güç olma yolunda, çok önemli aşama ve gelişmedir" diye konuştu.

"Bizim için bahtiyarlıktır"

İngiltere, Fransa, Amerika ile Rusya ve Çin'in yani dünyanın önemli ülkelerinin tamamının çok dilde haber üretme ve yayın yapmayı ciddiyetle sürdürdüklerini vurgulayan Eker, "Bunu söylemek lazım. Türkiye bu anlamda geç kalmıştır. Keşke bunu, 50-60 sene önce yapabilseydi. Ama bugün AK Parti hükümetleri döneminde bunun yapılmış olması, bizim için bir bahtiyarlıktır" şeklinde konuştu.

Özellikle Balkanlarda konuşulan dillerde yayın yapmanın, buradaki insanlarla Türkiye halkının, tarih, kültür ve ekonomik açıdan ciddi bir etkileşimi beraberinde getireceğini dile getiren Eker, şunları kaydetti:

"Hem tarih, hem kültür hem de ekonomik ve bölgenin jeopolitiği açısından bu dillerde yayın yapıyor olmamız çok önemlidir. Makedonca yayının başlamış olmasını duymaktan ötürü, bu ülkenin bir vatandaşı olarak onur ve memnuniyet duydum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımız ve Anadolu Ajansımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Diğer bölgelerdeki diller için de bu tür projelerin yaygınlaşmasını temenni ediyorum."

AA'nın 1 Eylül 2013 tarihinde Kürtçe'nin Kurmanci ve Sorani lehçelerinde yayına başladığını aktaran Mehdi Eker, çok önemsediği bu yayının açılış törenine katıldığını hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Anadolu Ajansı İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title