Haberler

Zafer Çağlayan: 7 Haziran'daki Seçimlerde Aday Olmayacağım

Güncelleme:

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, siyaseti bıraktığını, dolayısıyla 7 Haziran'daki genel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, 8 Aralık 2013'te, 2015 genel seçimlerinde siyaseti bırakacağını, gerek milletvekilliği gerekse bakanlık görevlerini sonlandırmak istediğini açıkladığını hatırlatarak, bu çerçevede 7 Haziran 2015'te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağını bildirdi.

"KENDİ İSTEĞİMLE BAKANLIK GÖREVİNİ BIRAKTIM"

Çağlayan, yazılı açıklamasında, 2007'den bu yana Sanayi ve Ticaret, Devlet ve Ekonomi olmak üzere yaklaşık 6,5 yıl çeşitli bakanlık görevlerinde bulunduğunu anımsatarak, "Yakından bilindiği gibi siyasi tarihimize kara bir leke olarak giren ve bazı bakan arkadaşlarımla, şahsım üzerinden Türkiye'yi ve sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan '17 Aralık' tarihli post-modern darbe süreci sonunda kendi isteğimle Bakanlık görevini bıraktım" ifadesini kullandı.

TEDAVİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Söz konusu tarihten bugüne kadar çocukları, ailesi ve çok yakın dostlarıyla büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Çağlayan, böylesi zor bir dönemde geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi sürecinin devam ettiğini kaydetti. Çağlayan, medyada, isimleri üzerinden darbe girişimi yapılmaya çalışılan diğer bakanlarla birlikte yeniden "milletvekili adayı olmak istediğine" dair gerçekle bağdaşmayan, tamamen hayal ürünü haber ve yorumların yer aldığını gördüğünü ve çok üzüldüğünü belirtti.

"SİYASETİ BIRAKACAĞIMI 17 ARALIK'TAN ÖNCE AÇIKLAMIŞTIM"

Olayın (17 Aralık 2013) yaşanmasından birkaç gün önce, 8 Aralık 2013'te basına, 2015 genel seçimlerinde siyaseti bırakacağını, gerek milletvekilliği gerekse bakanlık görevlerini sonlandırmak istediğini çok net ve kararlı bir biçimde ifade ettiğini bildiren Çağlayan, söz konusu haberin 9 Aralık 2013'te çeşitli medya organlarında geniş ölçüde yer aldığını hatırlattı.

"7 HAZİRAN'DA ADAY OLMAYACAĞIM"

Çağlayan, "Bu kararım, 8 Aralık 2013 günü ne ise bugün de aynı istikamettedir. Ülkeme, milletime ve partime hizmetin bakanlık ve milletvekili kimliği dışında da sürdürülebileceği kanısındayım. Bu çerçevede 7 Haziran 2015'te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağımı kamuoyunun bilgisine arz ederim."

MECLİS'TE 264 OYLA 'AK'LANMIŞTI

AK Partili 4 eski bakan hakkında hakkında yaklaşık 9 aydır süren Yüce Divan tartışmalarına son nokta 20 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu'nda konulmuştu. Genel Kurul'da ilk olarak Çağlayan hakkında Yüce Divan oylaması gerçekleştirilmiş, 276 "kabul" oyunun arandığı Çağlayan'ın oylamasına 517 milletvekili katılmıştı. Gizli oylama sonucu 242 kabul oyuna karşılık 264 "ret" oyuyla Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevki kabul edilmemişti. Oylamada 7 milletvekili "çekimser" kalırken, 1 oy boş çıktı 3 oy da geçersiz sayılmıştı.

Çaylayan, Meclis'teki oylamaya annesinin vefatı nedeniyle katılmamıştı.

Diğer eski bakanların oylamaları ise şöyleydi:

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Çağlayan Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (114)

Urfa Mobil-ANDROID:

Saat kaç Zafer?

21
0
yanıtYanıtla
deli dumrul:

eee artık saatçiliğe başlar. . .

19
1
yanıtYanıtla
vatandaş.:

Mazlum edebiyatı yapmaktan ve milleti kandırmaktan vazgeçin artık. senin o kolundaki saatini açlık sınırında yaşayan millet kaç tas çorba eder acaba diye hesaplıyor. . .

18
0
yanıtYanıtla
hasan arslan:

hiçmi yüz yok bu insanlarda bir köylü gariban yapsa. utancından intihar ederdi. bari basının önüne çıkmayın

18
0
yanıtYanıtla
ObjektifMobil-ANDROID:

Japonya'dan siyasetçi getirip nasıl onurlu siyasetçi olunur dersi vermek gerekir bizimkilere

18
0
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

Türk siyasetinin çok acı bir kaybıdır kendisi. Son derece dürüst, ilkeli, namuslu, adaletli, vatandaşın dertleriyle çok ilgili bir siyaset adamı idi. Sülün Osman''ın ikibinli versiyonu idi. Meclis''teki o meşhur konuşması hala dillerdedir. Saati aldı diyenin de, alanın da. . . ve alanın da. . .

17
1
yanıtYanıtla
gökçen:

başarılı insanlar, ülkemde nedense çekilmiyor, iki dakkada harcanıyor, , sayın bakanımıza yazık ettiler. yazıklar olsun bu zihniyete.

1
17
yanıtYanıtla
Müslüman Kürd:

Bu Ak Koyunlar Fadılı bile aday olsa seçerler

17
0
yanıtYanıtla
...Mobil-IOS:

Sıyasetı elbette bırakırsın yedıgın paralar sana yeter zaten artık...

15
1
yanıtYanıtla
Kaan mutluMobil-IOS:

Adamda ne yüz varmış,kösele gibi.... Vay be.....

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title