Haberler

Eski Davutlar Belediye Başkanı Cinayetinde İddianame Hazırlandı

Aydın'ın Kuşadası İlçesinin kapatılan Davutlar Beldesi'nin AK Partili Belde Başkanı Zeynel Abidin Çengel'in (68) evinin önünde kurşunlanarak öldürülmesiyle ilgili iddianamede, 9 şüpheliden 3'ü kardeş 4 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Aydın'ın Kuşadası İlçesinin kapatılan Davutlar Beldesi'nin AK Partili Belde Başkanı Zeynel Abidin Çengel'in (68) evinin önünde kurşunlanarak öldürülmesiyle ilgili iddianamede, 9 şüpheliden 3'ü kardeş 4 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Çengel'in ranta engel olarak görüldüğü için öldürtüldüğüne yer verilen iddianamede, diğer şüphelilerden 3'ünün yardım ve yataklık, 2'sinin de suçu gizlemekten cezalandırılmaları istendi.

Aydın'ın büyükşehir olmasından sonra Kuşadası'nın mahallesine dönüştürülen Davutlar'ın AK Partili Belde Başkanı ve yörenin en büyük mandalina, şeftali üreticisi, işadamı Zeynel Abidin Çengel, 17 Ocak 2015 akşamı evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden, evli ve iki çocuk babası Çengel, olay yerinde yaşamını yitirdi. 4 dönem AK Parti Davutlar Belde Başkanlığı görevini yürüten Çengel'in öldürülmesinin ardından Barış E., Abdulvahap E. ve Abdulhakim E. kardeşler, yengelerinin kardeşi İlhan D. ile şoförleri Yüksel D., soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alınıp, tutuklandı. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturmanın ardından iddianamesini hazırlayıp Söke Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

4 SANIK HAKKINDA MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Halen cezaevinde olan Barış E., Abdulvahap E. ve Abdulhakim E. ile İlhan D., 6 Nisan'da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak. Aynı davada, yardım ve yataklık etmekle suçlanan tutuklu sanık Yüksel D. ile tutuksuz sanıklar R.T., H.T. ile suçu bilmelerine karşın gizledikleri iddia edilen A.D. ile O.A. da aynı davada yargılanacak.

Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Zeki Topaloğlu tarafından hazırlanan iddianamede, dönemin DP'li Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal'ın koruması Abdulhakim E. ile kardeşleri Barış E. ve Abdulvahap E.'nin belde belediyesinin kapanmasından kısa bir süre önce kiraladıkları Aykuştur Pazaryeri ile arazilerinin imarları konusunda engel gördükleri için Çengel'i öldürttükleri öne sürüldü.

12 sayfalık iddianamede, Melek Çengel'in 2009-2014 yılları arasında Davutlar Belediyesi'nde meclis üyeliği yaptığı dönemde E. Ailesi fertlerine karşı duruşu ve davranışları gerekse de babası Zeynel Abidin Çengel'in bu aile fertlerine karşı rahatsızlığını açıkça dile getirmesi üzerine, şüpheliler Abdulvahap E., Abdulhakim E. ve Barış E.'nin durumdan rahatsızlık duyup, öldürme planı yaparak, bu görevi küçük kardeşleri Barış'a verdikleri, kendilerinin arka planda kaldıkları ve dikkat çekmemek için olayı başka bir nedene bağlamaya çalıştıkları ileri sürüldü.

E. kardeşlerin Çengel'in yengeleri H.E.'ye sarkıntılık yaptığını ileri sürüp, namus cinayeti algısı oluşturmaya çalıştıkları, bu amaçla da görgü tanıklarının anlatımları ve yapılan araştırmada tetiği çektiği öne sürülen İlhan D.'yi kullandıkları da iddianamede yer aldı. İddianamede H.E.'nin Çengel'i tanımadığını, kesinlikle taciz olayının olmadığını, isminin neden bu olaya karıştırıldığını anlamadığını söylediği de kaydedildi. Ayrıca, E. kardeşlerin, kapatılan Davutlar Beldesi'nde iki dönem CHP'den belediye başkanlığı yapan Adem Tuna'nın silahla yaralanması, Büyükşehir Yasası öncesi, Davutlar Belde Belediyesi İmar Komisyonu'nun iki üyesinin saldırıya uğraması olaylarının da içinde yer aldıkları ileri sürüldü.

E. kardeşlerder en büyüğü olan Abdulselam Muhammed Arif E.'nin başka bir cinayet olayından, en küçük kardeş Şaban E.'nin de kapatılan Davutlar Beldesi eski belediye başkanlarından Adem Tuna'yı vurmaktan cezaevinde oldukları öğrenildi.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynel Abidin Kuşadası Davutlar Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title