Haberler

Eski Bgc Başkanı Ayber Vefat Etti

Bursa'da, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ayber'in cenazesi yarın toprağa verilecek.

Bursa Gazeteciler Cemiyetinin (BGC) eski başkanlarından Saruhan Ayber, Bursa'da tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında vefat etti.

Alınan bilgiye göre, yakalandığı hastalık nedeniyle uzun süredir tedavi gören Ayber, kentte özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Ayber'in cenazesi, yarın Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'ndeki BGC'ye ait Basın Kültür Sarayı'nda yapılacak tören ve ikindi vakti Organize Sanayi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda defnedilecek.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Ayber'in vefatıyla ilgili derneğin yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Saruhan Ayber, sadece Bursa basınına değil Türk basınına mal olmuş bir isimdir. İzmir'de başlayan gazetecilik yaşamı İstanbul ve Bursa'da devam etmiş, gerek yazılı gerek görsel gerekse sözel basının gelişimine anlamlı katkılar sağlamıştır. Bu yönüyle Türk basınına mal olmuş ve medya dünyasında iz bırakarak basın tarihine geçmiştir. Başında bulunduğu kurumlarda basın dünyasına genç isimleri katarak çok sayıda meslektaşımızın gazeteciliğe kazandırılmasını sağlayan Saruhan Ayber'in vefatı, bu nedenle Türk basını adına büyük kayıptır. ASGD camiası olarak, spor gazeteciliğine de özel bir önem verdiğini bildiğimiz duayen büyüğümüz Ayber'in vefatından sonsuz üzüntü duyduk. Başta ailesi olmak üzere, basın dünyasına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

- Saruhan Ayber

Saruhan Ayber, İstanbul'da 1939 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Manisa'da tamamladıktan sonra İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi.

Gazetecilik mesleğine 1958'de Demokrat İzmir'de başlayan Ayber, 1960'ta Yeni Asır'a geçti ve bu gazetenin yazı işleri müdürü oldu.

Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulunda, 1968-1974 yıllarında öğretim görevlisi olarak çalışan Ayber, 1973'te İzmir Ekspres'in yazı işleri müdürlüğüne getirildi.

Bursa'da, 1974'te çıkarılma hazırlıkları yapılan ilk ofset gazete Bursa Hakimiyet'in yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliğiyle görevlendirilen Ayber, 1977-1984'te BGC'nin başkanlığını yürüttü. Ayber, 1986'da Yeni Asır'ın genel müdür ve genel yayın yönetmeni oldu. Bir süre sonra İstanbul'da yayımlanmaya başlanan Sabah'a, daha sonra Günaydın'a geçti.

Ayber, Bursa'ya 1995'te döndü ve Bursa Hakimiyet gazetesinde görev alıp bu basın organının Bursa 2000'e dönüşüm çalışmalarını yönetti. Bu görevinden 1998'de ayrılan Ayber, Bursa'da bir danışmanlık bürosu açarak serbest çalışmaya başladı.

Olay Medya Grup Başkanlığına 2001'de getirilen Ayber, bu görevi bir süre yürüttükten sonra yeniden danışmanlık bürosuna döndü.

Sürekli basın kartı sahibi olan Ayber'in, basın sorunlarını içeren araştırma ve incelemeleri ile bu konularda yayımlanmış çalışmaları bulunuyor. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Erdoğan İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title