Haberler

Eski Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Emrullah İşler, "Yeni bir kanun teklifimiz var. Eğer bu kanun teklifi yasalaşırsa, yurt dışı ayrı bir seçim bölgesi kabul edilecek ve orası içinde seçmen sayısına göre milletvekili tahsis edilecek" dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Emrullah İşler, "Yeni bir kanun teklifimiz var. Eğer bu kanun teklifi yasalaşırsa, yurt dışı ayrı bir seçim bölgesi kabul edilecek ve orası içinde seçmen sayısına göre milletvekili tahsis edilecek" dedi.

İşler, Çubuk Sanayi Sitesi'ni ziyaretinde, yurt dışında oy kullanma oranının yaklaşık yüzde 50'yi bulduğunu, buradaki artışın AK Parti'nin oy oranını artıracağını söyledi.

Partisinin, yurt dışında oy kullanılmasıyla ilgili yeni bir kanun teklifi bulunduğunu ifade eden İşler, yurt dışına 15 milletvekili verileceğini ve yeni bir seçim bölgesi olarak değerlendirileceğini belirtti. İşler, şöyle konuştu:

"Yeni bir kanun teklifimiz var. Eğer bu kanun teklifi yasalaşırsa, yurt dışı ayrı bir seçim bölgesi kabul edilecek ve orası için de seçmen sayısına göre milletvekili tahsis edilecek. Kanun teklifine göre '15 milletvekili' diye geçiyor. Yani 15 milletvekili yurt dışındaki seçmenler için tahsis edilmiş olacak. Orası bir seçim bölgesi gibi olacak. Ülkemizde 81 ilde seçim oluyorsa, bunlara bir tane daha ilave edilmiş olacak. Yurt dışında kullanılan oyların ve gümrüklerde kullanılan oyların hepsi bu seçim bölgesinde değerlendirilecek ve ona göre partilerin aldığı oy oranlarına göre de milletvekili çıkaracaklar."

Gelecek seçimden itibaren yurt dışındaki seçmenin kendi milletvekili adaylarını kendilerinin belirleyeceğini ve seçeceğini anlatan İşler, bunun yurt dışında kullanılan oy oranlarını da artıracağını dile getirdi.

İşler, yurt dışında milletvekili olabilecek yetişmiş çok insan bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yurt dışında orada çalışan orada kalan kişilerden milletvekili adayları belirlenecek. Zaten buradan bir aday göstersek oradaki seçmenlerden kabul görmez. Oradaki insanlarımız diyor ki; 'Bizim içimizden, bizden milletvekili çıksın, bizim sorunlarımızı bilen insan olsun ki Türkiye'de parlamentoda bizi desteklesinler, dertlerimize çare bulsunlar.' Bu nedenle kendi aralarından milletvekilleri seçilmiş olacak. Yurt dışında çok yetişmiş insanımız var. Kendileri orada aday olduğu zaman bu defa oradaki insanlar motive olacak, insanları harekete geçirecek ve oy kullanma oranı da artacak. Bakın bu seçimde hala 'Oy kullanma oranı yüzde 50'ye ulaşacak' diyoruz. Biz oradaki demokrasi bilincini bu şekilde güçlendirmiş olacağız ve oy kullanma oranı da çok artacak."

Emrullah İşler, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesine ait ASKİ ve Fen İşleri Çubuk Şefliklerinde çalışan işçilerle bir araya geldi, Çubuk Kamyoncular Kooperatifi ve AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Emrullah İşler Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title