Haberler

Eski Bakan David Miliband'e Türk Restoranında Veda

New York merkezli uluslararası yardım kuruluşu IRC'nin başına geçecek olan Miliband, ABD'ye yolculuğu öncesinde Londra'daki ünlü Özer Restoran'da onuruna düzenlenen veda partisine katıldı.

New York merkezli uluslararası yardım kuruluşu IRC'nin başına geçecek olan Miliband, ABD'ye yolculuğu öncesinde Londra'daki ünlü Özer Restoran'da onuruna düzenlenen veda partisine katıldı. Milletvekilliğini bırakarak aktif siyasetten çekilen Miliband, İşçi Partisi'nde lider olan kardeşi Ed Miliband'a geniş bir alan bırakmış oldu.

MİLİBAND ÖZELLİKLE TÜRK RESTORANI SEÇTİ

Sofra Restoranlar zinciri sahibi Hüseyin Özer' e ait Oxford Street'teki Özer Restoran'da dün akşam düzenlenen veda partisine katılan Miliband'ın veda partisinin düzenleneceği yer için kendine sunulan listeden özellikle bir Türk restoranını seçtiği ve Türk yemeklerini çok sevdiği ifade edildi.

Çok sayıda İngiliz ve Türk basın mensubunun yakından takip ettiği yemeğe David Miliband ve eşinin yanı sıra son günlerde parti içi demokrasi bağlamında sendikalara ilişkin adımlar atan ve bu adımları siyasi gündemde "too little to late" yorumlarıyla anılan İşçi Partisi Lideri kardeşi Ed Miliband, İşçi partisinin ağır toplarından Alan Johnson, David Blunkett, David Lammy ve Keith Vaiz ile bir çok milletvekili ve eski bakanlar katıldı.

ÖZER'E TEŞEKKÜR HEDİYESİ David Miliband'ın yakın dostu olduğu bilinen işadamı Hüseyin Özer, şeref konuğu olan Miliband'ı kapıda karşıladı. Restoranın girişinde Miliband için bir anı defteri de yer aldı. Türk mezeleri ve içkilerinin sunulduğu gecede işadamı Hüseyin Özer'e İşçi Partili Millletvekillerinin imzaladığı bir hediye verildi.

Miliband yemekte yaptığı konuşmada, "90'lı yıllarda İşçi Partisini iktidara taşıyan çoğunluk halen İngiltere'de bulunuyor. Hepimize ciddi sorumluluklar düşüyor. Son 20 yılın tarihini yazmalıyız. Eğer biz yazmazsak düşmanlarımız yazacak. Tekrar koalisyon olacak gibi bir zihniyet içinde olmayın. İki parti de seçimleri kazanabilir" dedi. Miliband, şu anda İşçi Partisinin başında bulunan kardeşi Ed Miliband'a önümüzdeki seçimleri kazanmanın yolunun potansiyel çoğunluğa yönelmekle olabileceğini hatırlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İşçi Partisi Hüseyin Özer New York Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title