Haberler

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Igd'nin İftarına Katıldı

Christian Wulff: “Ben Almanya’da, karşılıklı anlayış, saygı ve tolerans içerisinde yaşanılmasını istiyorum.

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Delmenhorst İslam Toplumu'nun (IGD) düzenlediği iftar programına katıldı.

IGD'nin tarihi Markthalle'de düzenlediği iftar programında konuşan Wulff, farklı dinlere inanan insanların barış ve anlayış içerisinde yaşandığı Delmenhorst kentine gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

Uzun yaz günlerinde oruç tutabilen Müslümanlara karşı büyük saygı duyduğunu ifade eden Wulff, farklı dinlere mensup kişiler arasında neden hala tartışmaların yaşandığına anlam veremediğini kaydetti.

"Ben Almanya'da, karşılıklı anlayış, saygı ve tolerans içerisinde yaşanılmasını istiyorum. Almanya'yı kendi ülkeniz gibi görmenizi istiyorum" diyen Wulff, sözlerini Mevlana'ya ait bir mısrayı okuyarak tamamladı.

Delmenhorst Belediye Başkanı Patrick Dela Lane ise  "Farklı din ve kültürleri bir masada buluşturan Ramazan ayı ve iftar programları güzel bir gelenek. Bu vesile ile bu

akşam değerli konuklarımızın olmasında emeği bulunan Delmenhorst İl Meclis Üyesi Murat Kalmış'a da teşekkür ediyorum" dedi.

"Bizi, farklı kültürlerden olmamız güçlü kılıyor" diyen Lane, uyum için herkesin çaba göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç ise Wullff'un Aşağı Saksonya Başbakanlığı döneminde okullarda İslam din ders verilmesini önerdiğini, şimdi eyalet ilkokullarında ve Almanya genelinde bu dersin başarılı bir şekilde verildiğini söyledi.

Wulff'un üç eyaletin kabul ettiği İslam'ın resmileştirilmesi konusundaki fikriyle öfkelerin hedefi olduğunu anlatan Kılıç, "Wulff'un zamanındaki önerilerini yerine getirmek bugünkü uyum ve dinler arası diyalog yolumuzun temel taşını oluşturmuşuz" ifadesini kullandı.

İftar programına Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Yahudi ve Hiristiyan din adamları, yerel siyasetçiler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Christian Wulff Delmenhorst Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title