Haberler

Eşinin Karaciğeriyle Hayata Tutundu

Antalya'da yaşayan karaciğer hastası Sevim Şahin, 20 yıllık eşi Hasan Şahin'in bağışladığı karaciğerle sağlığına kavuştu.
Manavgat ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi 45 yaşındaki Sevim Şahin, 5 yıl önce ayaklarındaki şişlik nedeniyle...

Antalya'da yaşayan karaciğer hastası Sevim Şahin, 20 yıllık eşi Hasan Şahin'in bağışladığı karaciğerle sağlığına kavuştu.

Manavgat ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi 45 yaşındaki Sevim Şahin, 5 yıl önce ayaklarındaki şişlik nedeniyle hastaneye başvurdu. Hastanedeki kontrollerde dalağında da büyüme olduğu belirlenen Şahin'e yapılan tüm testlere rağmen bir teşhis konulamadı. Sağlığı her geçen gün kötüye giden Şahin, hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Teşhis konulamayan Sevim Şahin'in durumu, 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen bir tıp kongresinde tartışıldı. Kongreye katılan doktorlar, Şahin'e bir karaciğer hastalığı olan 'otoimmün hepatit' teşhisi koydu.

20 YILLIK HAYAT ARKADAŞI GÖNÜLLÜ OLDU

Hastalığın belirlenmesinin ardından doktorlar Şahin'e karaciğer nakli yapılmasına karar verdi. Damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle canlıdan nakil olamayan Şahin, kadavra sırasına yazıldı. Uzun süre beklemesine rağmen uygun organ çıkmayan Şahin'in karaciğeri, iflas etme noktasına geldi. Bu sırada Şahin'in tıkalı olan damarlarının gördüğü ilaç tedavisi sırasında açıldığı ortaya çıktı. Canlıdan nakil olabileceğinin söylenmesi üzerine 20 yıllık eşi 47 yaşındaki Hasan Şahin, karaciğerini vermek için gönüllü oldu.

780 GRAM KARACİĞER

Yapılan testlerde organ nakline engel bir durum olmadığının belirlenmesi üzerine çift, geçen Perşembe günü ameliyata alındı. Hasan Şahin'den alınan 780 gram karaciğer, 7 saat süren bir operasyonla Sevim Şahin'e nakledildi. Bir gün yoğun bakımda kalan Şahin çifti serviste tedavi altına alındı. Kadınların eşlerine organ vermesine çok sık tanık olduklarını anlatan Sevim Şahin, "Bu kez tam tersi oldu. Eşim beni karaciğeriyle hayata bağladı. Aynı durumda eşim olsaydı, ben de hiç düşünmeden karaciğerimi verirdim" dedi.

Hasan Şahin de, "O benim canım, ciğerim" diyerek eşine olan sevgisini dile getirdi.

SAĞLIKLARI İYİ

Ameliyat ve hastaların durumu hakkında bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da, şunları söyledi: "Organ Bağışı Haftası'nda güzel bir nakil gerçekleştirdik. Başarılı bir ameliyat oldu. Karaciğerin alınması ve nakledilmesi 7 saat sürdü. Nakilden sonra hastanın sağlık durumu normale döndü. İkisi de operasyondan bir gün sonra yoğun bakımdan çıkarıldı. Vericiyi kısa süre içinde taburcu edeceğiz. Alıcı da birkaç gün sonra taburcu olacak." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Hasan Şahin Sevim Şahin Manavgat Antalya Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title