Haberler

Esenyurt'ta Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim milletimiz hayırlı gördüğü her işi destekleyen, bu işleri yapanları el üstünde tutan, ihaneti fark ettiğinde de en sağlamından Osmanlı tokadını esirgemeyen bir millettir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim milletimiz hayırlı gördüğü her işi destekleyen, bu işleri yapanları el üstünde tutan, ihaneti fark ettiğinde de en sağlamından Osmanlı tokadını esirgemeyen bir millettir. 15 Temmuz, milletimizin FETÖ'ye ve arkasındaki güçlere en büyük şamarı vurduğu gündür" dedi.

Erdoğan, Esenyurt Belediyesince yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenindeki konuşmasında, FETÖ ihanet çetesini en çok motive eden hususların başında devleti ve milleti kendilerinin temsil etmeye başladığını sanmaları olduğunu dile getirdi.

"Devlet kimdir?", "Millet kimdir?" sorularına cevap aranması gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Devlet, elbette belirli hizmetleri yerine getirmekle mükellef kurumsal bir mekanizmadır ama bundan ibaret değildir. Bizim milletimizin tarihinde millet, somut tarifi kolay kolay mümkün olmayan bir üst kavrayıştır, bir üst değerdir. Milletimizin dağdaki çobanından üniversitedeki profesörüne kadar her bir ferdi kendini tabii olarak devletinin sahibi olarak görür. Böyle olduğu için de insanımız devletinin varlığı tehlikeye düştüğünde kimseden emir beklemeden, talimat beklemeden harekete geçer.

Açık konuşmak lazım, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda cepheye koşan askerler, devletin zorlamasıyla topladığı gençler değildi. Çünkü o dönemin devletinin böylesine bir operasyon için ne kaynağı ne mecali vardı. Milletin evlatları, devletlerinde sembolleştirdikleri inançları, vatanları, namusları, bayrakları, gelecekleri için gönüllü olarak cepheye koştular. 15 Temmuz gecesi de milletimiz, aynı duygularla sokakları doldurdu. Demek ki devlet, bir örgütün kurumlara sızdığı, belirli kademeleri işgal ettirdiği kişilerin ihanetlerini icra edebilecekleri bir yer değildir."

"Devletin gerçek sahibinin millet olduğu 15 Temmuz'da tescillendi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin gerçek sahibinin millet olduğunun 15 Temmuz'da tescillendiğini ifade ederek, "Türkçede milletin, ümmetten kavme ve herhangi bir topluluğa kadar geniş bir anlamı vardır. FETÖ'nün uzun yıllar boyunca milletimizin eğitim hassasiyetini, hayır hasenat, dini, manevi değerlere saygı hasletlerini istismar ederek bir ur gibi topluma yayıldığını görüyoruz." dedi.

Kalabalığa FETÖ için "Nasıl tanımlıyorduk?" diye soran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabanı ihanet, ortası ticaret, tavanı ihanet. Bunlar bu. Milletimizin İslam'a ve insanlara yaptıklarını düşündükleri hizmete hürmeten şahıslarına yönelttiği itibarı yanlış yorumlayan Fetocular zamanla kerameti kendilerinde görmeye başladılar. Tıpkı kamu kurumlarındaki mensuplarının 'devlet biziz' demeye başlamaları gibi. Bu sapkın yapı, bir bütün olarak da 'millet biziz' deme noktasına geldi. Halbuki (millet), 17-25 Aralık'tan beri bunlara, kendileriyle arasındaki mesafeyi her vesileyle göstermiştir. Çünkü bizim milletimiz hayırlı gördüğü her işi destekleyen, bu işleri yapanları el üstünde tutan, ihaneti fark ettiğinde de en sağlamından Osmanlı tokadını esirgemeyen bir millettir. 15 Temmuz, milletimizin FETÖ'ye ve arkasındaki güçlere en büyük şamarı vurduğu gündür.

O gece oynanan oyunu gören milyonlar, millet ve devlet olmalarının sembolü gördükleri bayraklarıyla birlikte şehadete koşarken, evet, merhum Arif Nihat Asya'nın dizeleriyle şu şekilde haykırmışlardır: 'Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalı/Barışın güvercini, savaşın kartalı/Yüksek yerlerde açan çiçeğim/Senin altında doğdum/Senin dibinde öleceğim/Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim/Yer yüzünde yer beğen/Nereye dikilmek istersen/Söyle, seni oraya dikeyim.' Evet bizim bayrağımız bu. Bu bayrak başka, evelallah düşmeyecek."

Erdoğan, bugün de gelecekte de 15 Temmuz'u en iyi gençlerin anladığına ve anlatacağına inandığını belirtti. Geçen 14 yılda ülkeyi her alanda ileriye taşımanın, bugüne kadar yapılanların tamamından daha fazla hizmet gerçekleştirmenin çabası içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gençlerimize iyi bir miras bıraktığımızı, 2053 ve 2071 vizyonlarımız için iyi bir temel attığımızı, sağlam bir altyapı kurduğumuzu düşünüyorum. Hepimiz faniyiz. Kardeşlerim, kimse gururlanmasın, kimse kibirlenmesin. Vakit geliyor. Ne zaman, nerede, ne olacak belli olmaz. Ne bir an ileri, ne bir an geri... Emaneti sahibine teslim edecek miyiz? 'Kullu nefsin zaikatul mevti summe ileyna turceün.' Her nefis ölümü tadıcıdır. Sonunda ne yapacağız? Allah'a döneceğiz. Bir gün biz de hayata veda edeceğiz. Geride böylesine inançlı, heyecanlı, donanımlı, kararlı gençler bırakmış olmak şahsen en büyük iftihar kaynağım olacaktır. Türkiye'nin bir daha 15 Temmuz gibi felaketlere uğramaması için en büyük görev, siz gençlerimize düşüyor. Gençler, 2 şeye aynı anda sahip çıkmak mecburiyetindesiniz. Birincisi inancınıza, tarihinize, medeniyetinize, kültürünüze sahip çıkacaksınız. Bunu yapmazsanız küresel kargaşa içinde kaybolur gidersiniz. İkincisi, ülkenize, milletinize, davanıza, mağdurlara, mazlumlara sahip çıkacaksınız. Bunu yapmadığınızda da varlığınızın bir anlamı kalmaz."

"Milletimiz için hayrolsun, ülkemiz için hayrolsun"

Konuşmasında, "tek millet" dediklerini anımsatan Erdoğan, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla 80 milyonun tek millet olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Ayrım yok. İki, tek bayrak. Bizim bayrağımız şehidimizin kan rengidir. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Her yıldız bir şehittir. Üç, tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Dört, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka devletimiz var mı? Bitti. Öyle 'yok şurada şu olacakmış, burada bu olacakmış.' Kim ayağa böyle kalkar da bir şey yapmaya yönelirse, işte bak. Güneydoğuda, Doğuda Tendürek'te neler oluyor. Bestler Deresinde görüyorsunuz. Şehitlerimiz var. Doğru ama bileceğiz ki bu tarla değil, vatan, vatan. Tarlanın vatan olması, uğrunda şehitler olmasıyla bakidir."

İstiklal Marşı'nın "Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda / Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda/ Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dizelerini seslendiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yoksa vatan olmaz. İşte bak El Bab'a girdiler, Özgür Suriye Ordusu. Arkasında komandolarımız. Evelallah durmak yok, yola devam. Biz işgalci değiliz ama işgalcilerin karşısındayız. Türkiye olarak son üç, dört yıldır öyle olaylar yaşıyor, öyle gelişmelere şahit oluyoruz ki inanın diğer ülkeler bizi hem büyük bir gıptayla hem de şaşkınlıkla izliyor ama evelallah son yarım asrını bizzat yaşamış, tarihini de gayet yakından bilen bizler için karşımızdaki fotoğraf çok açık. Ne zaman kendimizi toparlamaya, yeni hedefler belirleyip o doğrultuda yürümeye kalkıştıysak, aynı şey oldu. Kimi zaman dışarıdan, kimi zaman içeriden yapılan saldırılar sebebiyle dikkatimizi, enerjimizi, imkanlarımızı sürekli savunmaya hasretmek zorunda kaldık. Bu defa da aynı oyun. Tutmayacak. Yürüyüşümüz kararlı olacak, tereddüt yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabia" işareti yaparak, "Bizim Rabiamız bu. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu bizim Rabiamız. Bunu unutmayacağız. Şimdi biliyorsunuz yeni anayasanın çalışmaları var. Bugün yanılmıyorsam hükümet, yeni anayasayla ilgili hazırlıkları Parlamento'ya sunacaklardı. Temennim odur ki Parlamento'dan bu, şöyle başarılı bir referandum oylamasıyla, 330'u aşacak şekilde geçer ve ondan sonra da Parlamento bunu milletimize taşıyacak, milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız? İnşallah Parlamentomuz da buna hazır olduğunu sizlere getirmek suretiyle ortaya koyar. Milletimiz için hayrolsun, ülkemiz için hayrolsun. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun."

Erdoğan konuşmasını, kalabalıkla birlikte "Beraber yürüdük bir biz yollarda / Beraber ıslandık yağan yağmurda / Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda / Bana her şey sizi hatırlatıyor / Bana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor." dizelerini okuyarak tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Esenyurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title