Haberler

Esenler Üniversitelere Konu Oluyor

Güncelleme:

Esenler, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin "Kentsel Tasarım Projesi" dersine konu oldu.

Üniversitenin mimarlık bölümü öğrencileri, Haziran ayına kadar Esenler'in güneyindeki kentsel tasarım çalışmalarının sosyal ve mekânsal analizlerini yapacak.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri, "Kentsel Tasarım Projesi" dersi kapsamında Esenler'de geniş çaplı bir araştırma yapıyor. Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile koordineli bir şekilde çalışan öğrenciler, ilçede gerçekleştirilen kentsel tasarım projelerini yerinde incelemek üzere Esenler'e geldi. Esenler Belediyesi'ne ait otobüsle ilçeyi dolaşan 50 kişilik öğrenci grubu, yaklaşık 3 saat boyunca Dörtyol Meydanı'ndan başlayarak Esenler'in mahallelerini gezdiler. Haziran ayına kadar Esenler'in; Kâzım Karabekir, Menderes, Tuna, Birlik, Fevzi Çakmak, Fatih, Nene Hatun, Mimar Sinan ve Yavuz Selim Mahalleleri'nde sosyal ve mekânsal analizler yapacak öğrenciler, 3 ayın sonunda bir kentsel tasarım projesi hazırlayacak. Öğrencilerin elde edeceği sonuçlar, Esenler'in kentsel tasarım çalışmaları için de bir kaynak olacak.

MAHALLE MAHALLE GEZECEKLER

Esenler'de gerçekleştirdikleri Kentsel Tasarım Projesi hakkında bilgi veren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yasemin Çakırer Özservet, "Proje kapsamında Esenler'in güneyindeki kentsel tasarım uygulamalarını inceleyerek, mahallelerde konuyla ilgili görüşleri alacağız ve anket yapacağız. Yapacağımız analiz ve sentezler sonucu Esenler'de halkın isteklerini, sosyal ve mekânsal anlamda taleplerini değerlendireceğiz" diye konuştu.

GELENEKSELİ KORUYALIM

Kentsel tasarımda gelenekseli korumanın önemine dikkat çeken mimarlık bölümü öğrencisi Muzaffer Yıldırım, "Kentsel tasarımda mahalle kültürü korunmalı. Modern ve geleneksel bir arada olmalı. Şehir, estetik görünümde ve bir karaktere sahip olmalı. Bu anlamda da özellikle yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. İnanıyorum ki, belediyeler buna özen göstererek çalışmalarına devam edeceklerdir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title